Odcinek 46
ŁUKASZ WIŚNIOWSKI W KUCHNI LIDLA
W najnowszym odcinku „Dorota, Karol i Goście” zobaczysz, co je mistrz kolarstwa, żeby przejechać na rowerze nawet 1000 km w ciągu jednego tygodnia.
ŁUKASZ WIŚNIOWSKI W KUCHNI LIDLA
Dieta na medal
Najważniejsza jest jakość
Mówi się, że jesteś tym co jesz. Dlatego skupiamy się na kupowaniu produktów świeżych, o dużej zawartości składników odżywczych. Jednak dla każdego z nas najważniejszym kryterium wyboru powinna być: jakość. Szczególne znaczenie ma to przy wyborze mięsa, które zawsze musi być świeże i pochodzić ze sprawdzonego źródła.
Co je mistrz?
Jak wygląda dieta kolarza, który potrafi w ciągu jednych zawodów spalić nawet 9000 kalorii? Czego nie może zabraknąć w jego codziennym jadłospisie? Na to i inne pytania odpowiada Dorocie i Karolowi, dwukrotny mistrz Polski, a na co dzień zawodnik belgijskiej grupy kolarstwa zawodowego Etixx – Quick-Step – Łukasz Wiśniowski. Zobacz jaką lubi kuchnię i jakie potrawy przygotowuje.
Szybko, łatwo i pysznie
Sportowiec większość czasu poświęca treningom, dlatego jego dania muszą być przede wszystkim szybkie i łatwe do przygotowania. Dokładnie takie są pieczone udka z warzywami Łukasza Wiśniowskiego. A do tego oczywiście smaczne! Karol za to porywa się na schab. Na śniadanie proponuje bagietkę z pesto i schabem, a na obiad schab z sosem śmietanowym ze szpinakiem, gorgonzolą. Wypróbuj oba przepisy!
Komentarze (4)
3024 dni temu
Kiedy Rysio będzie na wizji?
odpowiedz
3023 dni temu
Rysio jest nieśmiały, nie lubi zamieszania wokół siebie ;)
3044 dni temu
Świetnie bo bardzo duźo jeżdżę z endomondo .Takie przepisy to dla mnie gradka :-) Uwielbiam tuńczyka po amerykańsku z warzywami.A Waszym przepisem jutro naładuję baterie .
odpowiedz
3041 dni temu
Życzymy zatem udanych wypraw :)