zobacz film

Odcinek 49

OBIAD ZA MNIEJ NIŻ 5 ZŁOTYCH Z KUCHNIĄ LIDLA

W najnowszym odcinku „Dorota, Karol i Goście” zobaczysz jak gotować naprawdę tanio. Wystarczy pomysł i kilka składników, które znajdziesz w atrakcyjnej ofercie w Lidlu.

OBIAD ZA MNIEJ NIŻ 5 ZŁOTYCH Z KUCHNIĄ LIDLA
Smacznie, z pomysłem i przede wszystkim tanio!

Zaczynając swoją przygodę z gotowaniem, musisz pamiętać, że najważniejszy jest pomysł. Nie musisz kupować drogich produktów. Wystarczy kilka warzyw i kawałek kurczaka, by przygotować wyjątkową ucztę. Mniej niż 5 złotych – tak, naprawdę tylko tyle – potrzeba, żeby zdobyć do swojej kuchni uda, lub podudzia z kurczaka, ziemniaki i kapustę. Skorzystaj z naszych przepisów, lub spróbuj sam wymyślić danie z tych składników!

Dorota i Karol goszczą w tym tygodniu, właścicielki prawdziwego muzeum gastronomii. Barbara Denkiewicz i Wanda Wrzeszcz prowadzą Bar Przysmak w Warszawie. Menu i wystrój nie zmieniają się praktycznie od 60 lat. Bo po co zmieniać to, co sprawdzone? Gotują smacznie i bardzo tanio, nie zapominając o świeżości – dania przygotowywane są codziennie. W najnowszym odcinku poznasz ich przepis na sukces i sprawdzone pomysły na tanie dania!

Z produktów takich jak kurczak, ziemniaki czy kapusta można zrobić naprawdę wiele. Chociażby same ziemniaki, to niekończące się źródło możliwości. Przygotuj danie prawdziwych weteranek gastronomii – pieczone udka z ziemniakami i surówką z kapusty. Wystarczy tylko kilka dodatków, które na pewno masz w domu! Karol za to przygotował zupę krem z kapusty i ziemniaków z dodatkiem gotowanego kurczaka. Smacznego!


Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!