Odcinek 24
BABCINE SEKRETY W KUCHNI LIDLA
Poznaj tajemnice przepysznych wypieków każdej babci i zakochaj się w deserach z orzechami, które upiekły podczas odwiedzin Doroty i Karola!
BABCINE SEKRETY W KUCHNI LIDLA
PRZEPISY NA PRZEPYSZNE CIASTA Z ORZECHAMI
Nie ma jak u babci!
Gdzie zjemy najlepsze ciasto na świecie, takie, które podbija nasze podniebienia i sprawia, że marzymy o nim dniami i nocami? Oczywiście u babci! Owocowe, czekoladowe, ze śmietaną czy bakaliami — to bez znaczenia, bo uwielbiamy każde, bez wyjątku. I choć określenia dotyczące ilości składników: „na oko”, „do smaku” czy „szczypta” niewiele nam mówią, to za wszelką cenę chcemy poznać sekrety babcinych wypieków!
Orzechy w babcinej kuchni
W tym tygodniu w Kuchni Lidla Dorota i Karol goszczą wspaniałe babcie, które zdradziły im swoje sposoby na udane wypieki. Z rozmowy dowiecie się, w którą stronę należy kręcić ciasto, poznacie skuteczną metodę na obieranie orzechów i dowiecie się, do czego jeszcze w kuchni nasi goście wykorzystują m.in. orzechy włoskie i orzechy nerkowca.
Najlepsze ciasta — tylko z orzechami
Orzechów nie mogło oczywiście zabraknąć w deserach, które babcie przygotowały w naszej kuchni. Babcia Lucyna upiekła przepyszny mazurek królewski, babcia Ada zdradziła sekret szybkiego ciasta z jabłkami i orzechami, a babcia Wanda postanowiła podbić Wasze podniebienia tajemniczą pszczółką z orzechami włoskimi. Przekonaj się sam, że orzechy w cieście to znakomita propozycja przepysznego deseru!
Komentarze (1)
3194 dni temu
Odcinek bardzo klimatyczny, choć Dzień Babci był z miesiąc temu. Ale i tak na plus, lepszy od Francji i Azji ;) Czy będą materiały EXTRA? Bo od kilku tygodni cisza i mniej filmików Karola i Pawła.
odpowiedz