zobacz film Konfitura z pomidorów z curry

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1

Konfitura z pomidorów z curry - Parzymy pomidoryPomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę 1 x 1 cm. Cebulę kroimy w drobną kostkę.

 

 

KROK 2

Konfitura z pomidorów z curry - Podsmażamy przyprawyNa dno zimnego garnka wsypujemy cukier, podgrzewamy do uzyskania lekko złotego karmelu. Dorzucamy cebulę, kilka ziarenek ziela angielskiego, niewielką ilość skórki z cytryny i chwilę prażymy. Dodajemy 1 łyżeczkę curry i pokrojone pomidory. Całość zalewamy octem winnym, mieszamy. Gotujemy na wolnym ogniu aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

KROK 3

Konfitura z pomidorów z curry - Gorącą konfiturę przekładamy do słoiczkówGorącą konfiturę przekładamy do wyparzonych, suchych słoiczków, szczelnie zamykamy i odwracamy do góry dnem. Odstawiamy do ostygnięcia.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

  • Gość Gość
    492 dni temu
    Ile słoiczków wielkości tych z obrazka wyjdzie nam z takiej ilości składników?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    492 dni temu
    1-2 słoiczki. Wszystko zależy od wielkości warzyw i wielkości słoika :)
  • Gość Gość
    492 dni temu
    7 takich po musztardzie i dżemie ;)
  • Gość Gość
    526 dni temu
    Swietna konfitura pasuje do miesa pizzy i na zapiekanke lepsze od jakiegokolwiek sosu pyszne a przyznam ze z poczatku bylem sceptycznie nastawiony do tej sosokonfitury

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    525 dni temu
    Polecamy ją również do mięs! :)
  • Natalia S Natalia S
    558 dni temu
    Do czego ją jemy? Na chlebek?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    557 dni temu
    Natalio, świetnie sprawdza się do dań mięsnych!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram