Odcinek 47
TYDZIEŃ HISZPAŃSKO-PORTUGALSKI
Wybierz się z Dorotą i Karolem w podróż po smakach Hiszpanii i Portugalii. Poznaj przepisy na tapas hiszpańskich restauratorów
TYDZIEŃ HISZPAŃSKO-PORTUGALSKI
Poznaj smaki Wysp Kanaryjskich
Intensywne smaki prosto z Hiszpanii
Kuchnia hiszpańska i portugalska pełna jest przysmaków prosto z morza i serów z serca gór. To paleta intensywnych smaków i aromatów. Nie brakuje oczywiście mięsa, chociażby w postaci pikantnej kiełbaski chorizo czy katalońskiej fuet. Jednak coś, z czego kuchnia ta znana jest na całym świecie, to oczywiście różnorodne przekąski – czyli tapas!
Na tapas znają się jak nikt
Poczuj wakacyjny klimat, oglądając najnowszy odcinek „Dorota, Karol i Goście”! Właściciele tapas baru w Polsce – Pedro de Gracia i Florencio Gonzalez – zdradzają swoje przepisy na przekąski prosto z gorącej Hiszpanii! Biały tuńczyk czy tortilla ziemniaczana to tylko niektóre z nich.
Tradycyjne smaki w prostym wydaniu
Przygotuj tradycyjną tortillę ziemniaczaną z kiełbaską fuet i sosami według przepisu naszych hiszpańskich gości. Karol też nie stroni od popularnych w Hiszpanii i Portugalii smaków – przygotuj jak on gulasz z chorizo i ciecierzycą! Do tego schłodzone wino, kilka oliwek i możesz zasiąść do hiszpańskiej uczty we własnym domu!
Komentarze (1)
3050 dni temu
Lubię zbierać różne przepisy i zastanawiam się w jaki sposób mogę wykorzystać. Są ciekawe przepisy, które na pewno wykorzystam. Poproszę o więcej takich smakowitych łakoci.
odpowiedz