TYDZIEŃ ZDROWIA

DLA DZIECKA, ALERGIKA I KAŻDEGO ŚWIADOMEGO KONSUMENTA

Prawie bez tłuszczu

Indyk, królik czy kurczak zagrodowy – co je łączy? Przede wszystkim obniżona zawartość złego tłuszczu i kalorii, a jednocześnie więcej białka. To mięsa, które nie szkodząc naszej figurze ani zdrowiu, zapewnią nam mnóstwo energii i wartości odżywczych. Dlatego są polecane wszystkim – sportowcom, kobietom w ciąży i oczywiście dzieciom!

Dla każdego porcja zdrowia

Kupując mięso w Lidlu, masz pewność, że pochodzi od sprawdzonych polskich dostawców. To gwarancja jakości i atrakcyjnej ceny. Pamiętamy też o alergikach, dlatego w Lidlu nie brakuje produktów bez glutenu i laktozy. Każdy znajdzie tu swój sposób na zdrowe i świadome odżywianie.

Królik w dwóch odsłonach

Dzięki dostępnym w Lidlu ekologicznym warzywom i bionabiałowi – stworzysz mnóstwo wyjątkowych potraw, na które znajdziesz przepisy w Kuchni Lidla. Proponujemy Ci aromatycznego królika z musztardą, zapieczonego w rękawie wg przepisu Anety Zając. Jeśli jednak masz ochotę na coś delikatniejszego, przygotuj królika w sosie śmietanowym z makaronem wg Karola Okrasy.

ANETA ZAJĄC W KUCHNI LIDLA

Świadome gotowanie dla najmłodszych


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!