Prawie bez tłuszczu
Indyk, królik czy kurczak zagrodowy – co je łączy? Przede wszystkim obniżona zawartość złego tłuszczu i kalorii, a jednocześnie więcej białka. To mięsa, które nie szkodząc naszej figurze ani zdrowiu, zapewnią nam mnóstwo energii i wartości odżywczych. Dlatego są polecane wszystkim – sportowcom, kobietom w ciąży i oczywiście dzieciom!
Dla każdego porcja zdrowia
Kupując mięso w Lidlu, masz pewność, że pochodzi od sprawdzonych polskich dostawców. To gwarancja jakości i atrakcyjnej ceny. Pamiętamy też o alergikach, dlatego w Lidlu nie brakuje produktów bez glutenu i laktozy. Każdy znajdzie tu swój sposób na zdrowe i świadome odżywianie.
Królik w dwóch odsłonach
Dzięki dostępnym w Lidlu ekologicznym warzywom i bionabiałowi – stworzysz mnóstwo wyjątkowych potraw, na które znajdziesz przepisy w Kuchni Lidla. Proponujemy Ci aromatycznego królika z musztardą, zapieczonego w rękawie wg przepisu Anety Zając. Jeśli jednak masz ochotę na coś delikatniejszego, przygotuj królika w sosie śmietanowym z makaronem wg Karola Okrasy.
Komentarze (0)