
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- naczynie żaroodporne o średnicy ok. 24 cm
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso. Po chwili na patelnię dodajemy kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem i smażymy jeszcze przez chwilę. Bezpośrednio przed zdjęciem patelni z ognia do składników dodajemy sos i wszystko mieszamy.
WSKAZÓWKA! Najlepszy do tego dania będzie salsa dip barbeque marki El Tequito.
KROK 2: ZAPIEKAMY NACHOS
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy nachos. Następnie na środek wykładamy podsmażone mięso i oprószamy je serem. Nachos zapiekamy przez ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka gyros
- Burek ze szpinakiem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makówki śląskie
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)