Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- naczynie żaroodporne o średnicy ok. 24 cm
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso. Po chwili na patelnię dodajemy kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem i smażymy jeszcze przez chwilę. Bezpośrednio przed zdjęciem patelni z ognia do składników dodajemy sos i wszystko mieszamy.
WSKAZÓWKA! Najlepszy do tego dania będzie salsa dip barbeque marki El Tequito.
KROK 2: ZAPIEKAMY NACHOS
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy nachos. Następnie na środek wykładamy podsmażone mięso i oprószamy je serem. Nachos zapiekamy przez ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C.
Zobacz podobne
przepisy
Szybkie tortille z salsą z brzoskwiń
Przygotuj pyszny obiad w jedną chwilę – szybkie tortille z salsą brzoskwiniową!
Guacamole
Przygotuj guacamole – najpopularniejszy dip w stylu meksykańskim! Doskonały do tortilli czy nachosów!
Domowe nachos
Chrupiące nachos umilą każdy seans filmowy! Zobacz, jak przygotować je w domu!
Wegańskie tacos z szarpanymi boczniakami i surówką
Szarpane boczniaki to fantastyczna, roślinna alternatywa dla tradycyjnego pulled pork. Wypróbuj przepis Kingi na tacos ze świetną surówką z kapusty kiszonej
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Uszka z grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Pierniki
- Kapusta z grochem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)