Nachos zapiekane z mięsem i serem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • naczynie żaroodporne o średnicy ok. 24 cm

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso. Po chwili na patelnię dodajemy kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem i smażymy jeszcze przez chwilę. Bezpośrednio przed zdjęciem patelni z ognia do składników dodajemy sos i wszystko mieszamy.

WSKAZÓWKA! Najlepszy do tego dania będzie salsa dip barbeque marki El Tequito.

KROK 2: ZAPIEKAMY NACHOS

Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy nachos. Następnie na środek wykładamy podsmażone mięso i oprószamy je serem. Nachos zapiekamy przez ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Szybkie tortille z salsą z brzoskwiń

Przygotuj pyszny obiad w jedną chwilę – szybkie tortille z salsą brzoskwiniową!

Szybkie tortille z salsą z brzoskwiń

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Guacamole

Przygotuj guacamole – najpopularniejszy dip w stylu meksykańskim! Doskonały do tortilli czy nachosów!

Guacamole

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 ten przepis jest wegetariański

Darek Gutkowski

Domowe nachos

Chrupiące nachos umilą każdy seans filmowy! Zobacz, jak przygotować je w domu!

Domowe nachos
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!