Boże Narodzenie - Ryba w sosie - przepisy i pomysły:

Boże Narodzenie

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

  • Wegetariańskie
  • Wegańskie

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Darek Kuźniak

Papiloty z dorsza

Przygotuj dorsza w papilotach - z koprem włoskim, marchewką, kalafiorem. Pyszny sposób na rybę Darka Kuźniaka!

Papiloty z dorsza sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Karp winiarza i francuska zapiekanka

Karp w nieznanej odsłonie: pieczony w aromatycznym sosie, podawany z wyśmienitą francuską zapiekanką.

Karp winiarza i francuska zapiekanka

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Świąteczne śledzie po cygańsku

Śledź lubi warzywa. Zobacz, jakie pyszne będzie połączenie filetów śledziowych z cebulą, porem, papryką…

Świąteczne śledzie po cygańsku sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 4:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Ryba na obiad czy kolację to propozycja dla tych wszystkich, którzy potrzebują urozmaicenia i odpoczynku od potraw mięsnych. Zestawienie ryby z ziołami, śmietaną czy innymi dodatkami daje w efekcie końcowym interesujące i zarazem pyszne danie. Jeśli nie wierzycie, przekonajcie się z Kuchnią Lidla!

 

Ryba w sosie – przepis na każdy dzień

Ile gatunków ryb, tyle pomysłów na ich przyrządzenie. W poszukiwaniu tego właściwego naprawdę jest z czego wybierać! W Kuchni Lidla znajdziecie przepisy zarówno na rybę smażoną, jak i rybę z piekarnika, każdą serwowaną w sosie, z salsą albo innymi aromatycznymi dodatkami. Klasykiem pozostaje oczywiście ryba w sosie śmietanowym, serowym bądź w sosie śmietanowo-koperkowym czy śmietanowo-serowym. Jak widać, łączeniu smaków nie ma końca! Odważcie się zatem na więcej z przepisami Kuchni Lidla i przygotujcie:

A gdy nie macie możliwości ich przyrządzenia, spróbujcie poszukać podobnych produktów i przygotujcie z nich potrawy. Poza sezonem grzybowym warto więc skosztować ryby w sosie pieczarkowym, a z kolei na przełomie lata i jesieni – ryby w sosie kurkowym. Jeśli natomiast nie przepadacie za szpinakiem, to zróbcie rybę w sosie brokułowym. Zwolennikom kuchni azjatyckiej oprócz curry przypaść do gustu powinna również ryba w sosie słodko-kwaśnym. A wszystkim tym, którzy mają akurat ochotę na proste i nieskomplikowane danie, polecić trzeba po prostu rybę w sosie porowym lub beszamelowym. Czasami najprostsze pomysły są najlepsze i zasada ta sprawdza się także w sztuce kulinarnej.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!