
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Śledzie myjemy w zimnej wodzie, by wypłukać nadmiar soli. Kroimy na mniejsze kawałki.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Do jabłek dodajemy śmietanę i całość mieszamy razem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
W miseczce układamy warstwami kawałki śledzi i sos jabłkowy. Śledzie wkładamy do lodówki co najmniej na kilka godzin.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Krem z dyni
- Zapiekanka ziemniaczana
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Ryż smażony z warzywami
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Owsianka na mleku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (8)
3497 dni temu
Ja dodaję posiekaną cebulkę , koperek, ogórki konserwowe a śmietanę mieszam z majonezem .Pycha :)
odpowiedz
3499 dni temu
Znam ten przepis i dodaje do smietany niewielka ilosc majonezu dekoracyjnego.Polecam😊
odpowiedz
3497 dni temu
też dodaję majonezu :) moje sledziki własnie skończyłam i z bólem serca wsadziłam do lodówki , muszą dotrwać do świąt :)
3542 dni temu
Ja dodałam jeszcze kilka posiekanych orzechów włoskich. Polecam :)
odpowiedz
4234 dni temu
My potwierdzamy - dodatek cebuli pasuje tu świetnie :)
odpowiedz
4235 dni temu
Polecam dodać jeszcze cebulę
odpowiedz
4243 dni temu
Śledziki z Lidla bardzo dobre, takie z jabłkami na pewno wypóbuję :)
odpowiedz
4244 dni temu
Uwielbiam tak przygotowane matiasy,z pewnością przygotuję ten przepis na święta :)
odpowiedz