Śledź w jabłkach
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Śledzie myjemy w zimnej wodzie, by wypłukać nadmiar soli. Kroimy na mniejsze kawałki.

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Do jabłek dodajemy śmietanę i całość mieszamy razem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

W miseczce układamy warstwami kawałki śledzi i sos jabłkowy. Śledzie wkładamy do lodówki co najmniej na kilka godzin.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    909 dni temu
    Ja dodaję posiekaną cebulkę , koperek, ogórki konserwowe a śmietanę mieszam z majonezem .Pycha :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    911 dni temu
    Znam ten przepis i dodaje do smietany niewielka ilosc majonezu dekoracyjnego.Polecam😊

    odpowiedz

  • ania ania
    909 dni temu
    też dodaję majonezu :) moje sledziki własnie skończyłam i z bólem serca wsadziłam do lodówki , muszą dotrwać do świąt :)
  • Gość Gość
    954 dni temu
    Ja dodałam jeszcze kilka posiekanych orzechów włoskich. Polecam :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1646 dni temu
    My potwierdzamy - dodatek cebuli pasuje tu świetnie :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1647 dni temu
    Polecam dodać jeszcze cebulę

    odpowiedz

  • Goga Goga
    1655 dni temu
    Śledziki z Lidla bardzo dobre, takie z jabłkami na pewno wypóbuję :)

    odpowiedz

  • Marta Marta
    1656 dni temu
    Uwielbiam tak przygotowane matiasy,z pewnością przygotuję ten przepis na święta :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram