Śledź w jabłkach
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Śledzie myjemy w zimnej wodzie, by wypłukać nadmiar soli. Kroimy na mniejsze kawałki.

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Do jabłek dodajemy śmietanę i całość mieszamy razem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

W miseczce układamy warstwami kawałki śledzi i sos jabłkowy. Śledzie wkładamy do lodówki co najmniej na kilka godzin.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    3256 dni temu
    Ja dodaję posiekaną cebulkę , koperek, ogórki konserwowe a śmietanę mieszam z majonezem .Pycha :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3258 dni temu
    Znam ten przepis i dodaje do smietany niewielka ilosc majonezu dekoracyjnego.Polecam😊

    odpowiedz

  • ania ania
    3256 dni temu
    też dodaję majonezu :) moje sledziki własnie skończyłam i z bólem serca wsadziłam do lodówki , muszą dotrwać do świąt :)
  • Gość Gość
    3301 dni temu
    Ja dodałam jeszcze kilka posiekanych orzechów włoskich. Polecam :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3993 dni temu
    My potwierdzamy - dodatek cebuli pasuje tu świetnie :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3994 dni temu
    Polecam dodać jeszcze cebulę

    odpowiedz

  • Goga Goga
    4002 dni temu
    Śledziki z Lidla bardzo dobre, takie z jabłkami na pewno wypóbuję :)

    odpowiedz

  • Marta Marta
    4003 dni temu
    Uwielbiam tak przygotowane matiasy,z pewnością przygotuję ten przepis na święta :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!