
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Śledzie myjemy w zimnej wodzie, by wypłukać nadmiar soli. Kroimy na mniejsze kawałki.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Do jabłek dodajemy śmietanę i całość mieszamy razem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
W miseczce układamy warstwami kawałki śledzi i sos jabłkowy. Śledzie wkładamy do lodówki co najmniej na kilka godzin.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej z szałwią i szparagami
Połączenie ryby i mięsa znane jest w kuchni staropolskiej od dawna. Odwołuje się do niego ten przepis. Warto spróbować!

Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
Przekonaj się, jak w Bretanii przygotowuje się zapiekankę ze śledziem w roli głównej.


Świąteczne śledzie po cygańsku
Śledź lubi warzywa. Zobacz, jakie pyszne będzie połączenie filetów śledziowych z cebulą, porem, papryką…


Śledź marynowany w pieczonych burakach
Oryginalna sałatka rybna z pieczonymi burakami, ziemniakami, jabłkiem, cebulą i jajkiem polana aromatycznym sosem.


Zobacz przepisy
na święta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
- Ragoût z jajek z warzywami
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Wegański twarożek z ziołami
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Pascha czekoladowa
- Ciasto marchewkowe
- Jarski żurek łemkowski
- Wielkanocna babka z pomelo
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
3387 dni temu
Ja dodaję posiekaną cebulkę , koperek, ogórki konserwowe a śmietanę mieszam z majonezem .Pycha :)
odpowiedz
3389 dni temu
Znam ten przepis i dodaje do smietany niewielka ilosc majonezu dekoracyjnego.Polecam😊
odpowiedz
3387 dni temu
też dodaję majonezu :) moje sledziki własnie skończyłam i z bólem serca wsadziłam do lodówki , muszą dotrwać do świąt :)
3432 dni temu
Ja dodałam jeszcze kilka posiekanych orzechów włoskich. Polecam :)
odpowiedz
4124 dni temu
My potwierdzamy - dodatek cebuli pasuje tu świetnie :)
odpowiedz
4125 dni temu
Polecam dodać jeszcze cebulę
odpowiedz
4133 dni temu
Śledziki z Lidla bardzo dobre, takie z jabłkami na pewno wypóbuję :)
odpowiedz
4134 dni temu
Uwielbiam tak przygotowane matiasy,z pewnością przygotuję ten przepis na święta :)
odpowiedz