Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Śledzie myjemy w zimnej wodzie, by wypłukać nadmiar soli. Kroimy na mniejsze kawałki.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Do jabłek dodajemy śmietanę i całość mieszamy razem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
W miseczce układamy warstwami kawałki śledzi i sos jabłkowy. Śledzie wkładamy do lodówki co najmniej na kilka godzin.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej z szałwią i szparagami
Połączenie ryby i mięsa znane jest w kuchni staropolskiej od dawna. Odwołuje się do niego ten przepis. Warto spróbować!
Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
Przekonaj się, jak w Bretanii przygotowuje się zapiekankę ze śledziem w roli głównej.
Świąteczne śledzie po cygańsku
Śledź lubi warzywa. Zobacz, jakie pyszne będzie połączenie filetów śledziowych z cebulą, porem, papryką…
Śledź marynowany w pieczonych burakach
Oryginalna sałatka rybna z pieczonymi burakami, ziemniakami, jabłkiem, cebulą i jajkiem polana aromatycznym sosem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi z indyka w sosie paprykowym
- Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
- Polędwica wieprzowa ze szparagami w śmietanie
- Sałatka z kabanosów
- Zapiekanka porowa z chlebem i szynką
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Zapiekanka warzywna
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Raita z ogórków i bakłażana
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Zupa chrzanowa
- Deser z tapioką
- Jabłkowy chutney z piwem
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Wegańska pieczeń z dyni
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
- Śmietankowe ciasto z owocami
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
- Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
- Słodkie cake popsy w kształcie choinek
- Borówkowe semifreddo
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Ciasto pomponik bez pieczenia
- Migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
3256 dni temu
Ja dodaję posiekaną cebulkę , koperek, ogórki konserwowe a śmietanę mieszam z majonezem .Pycha :)
odpowiedz
3258 dni temu
Znam ten przepis i dodaje do smietany niewielka ilosc majonezu dekoracyjnego.Polecam😊
odpowiedz
3256 dni temu
też dodaję majonezu :) moje sledziki własnie skończyłam i z bólem serca wsadziłam do lodówki , muszą dotrwać do świąt :)
3301 dni temu
Ja dodałam jeszcze kilka posiekanych orzechów włoskich. Polecam :)
odpowiedz
3993 dni temu
My potwierdzamy - dodatek cebuli pasuje tu świetnie :)
odpowiedz
3994 dni temu
Polecam dodać jeszcze cebulę
odpowiedz
4002 dni temu
Śledziki z Lidla bardzo dobre, takie z jabłkami na pewno wypóbuję :)
odpowiedz
4003 dni temu
Uwielbiam tak przygotowane matiasy,z pewnością przygotuję ten przepis na święta :)
odpowiedz