Szybkie przepisy - Ryba smażona - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
Spróbuj dorsza z orzeźwiającym aromatem pomarańczy. Podany na podsmażonej kapuście z kremem balsamicznym.
Okoń nilowy ze szparagami
Przygotuj wykwintne, ale łatwe danie – okonia nilowego ze szparagami w sosie maślano-winnym.
Dorsz czarny na szpinaku
Szybki pomysł na obiad – dorsz czarny, podany z blanszowanym szpinakiem z prażonymi płatkami migdałowymi.
Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!
Makaron z łososiem i awokado
Szukasz pomysłu na proste i smaczne danie? Wypróbuj ten przepis! Makaron z rybą i awokado sprawdzi się w każdej sytuacji.
Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
Idealnie upieczona ryba z mnóstwem aromatycznych dodatków. Lekka i zdrowa kompozycja, która zaskakuje smakiem.
Filety z łososia z cukiniowym ragout (gęsty sos)
Delikatna, pachnąca tymiankiem ryba, a do tego gęsty sos z cukinią. Lekkie danie, które przygotujesz w mgnieniu oka.
Świąteczny karp w ziołowej panierce
To przepis na karpia inny niż wszystkie! Ryba w chrupiącej, aromatycznej panierce uświetni każdą uroczystość.
Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!
Ryba smażona jak nad morzem? Zrób ją w domu!
Jeśli macie zamiar przyrządzić rybę smażoną, to sięgnijcie po przepis Kuchni Lidla. Tu, oprócz tradycyjnych rozwiązań, znajdziecie wiele niestandardowych propozycji, które mogą okazać się w waszym przypadku strzałem w dziesiątkę! Ryba smażona w panierce czy bez panierki? Nie zastanawiajcie się dłużej, tylko udajcie się do Kuchni Lidla i wypróbujcie któryś z przepisów:
- ryba smażona w bułce tartej – paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- ryba smażona w cieście – ryba z frytkami
- ryba smażona na maśle – smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Ryba smażona w occie
Ryba smażona już gotowa? Najwyższy czas, aby przystąpić do jej degustacji albo wykonać następne kroki. Rybę smażoną możecie np. zamarynować w occie i przełożyć do słoików. Takie rozwiązanie idealnie sprawdzi się w przypadku, gdy dysponujecie jej nadmiarem. Śledź marynowany po mazursku to przepis Kuchni Lidla, dzięki któremu możecie przyrządzić pyszną rybę smażoną w zalewie octowej z dodatkiem suszonych grzybów. Palce lizać! Pamiętajcie, że w zasadzie każda ryba smażona nadaje się do zamarynowania w occie. Aby nieco ułatwić sobie zadanie, polecamy w tym celu wybierać mniejsze ryby. Im drobniejsza ryba smażona, tym łatwiej włożyć ją do słoika i umieścić w zalewie octowej. Życzymy smacznego!
Najlepsze przepisy na rybę smażoną na Wigilię
Ryba smażona to nie tylko pyszny obiad czy kolacja, ale również propozycja dania na specjalne okazje, np. na Wigilię. W polskiej tradycji ten zwyczaj kulinarny jest dość silnie zakorzeniony, dlatego warto wiedzieć, z czym w tym wyjątkowym dniu podawać rybę smażoną. Najczęściej jest to karp, który nie potrzebuje wiele, aby stać się najważniejszą częścią kolacji, ale zawsze będzie mu milej w wysmakowanym towarzystwie. Z czym zatem podać rybę smażoną podczas wyjątkowych okazji, takich jak Wigilia? Spójrzcie na propozycje Kuchni Lidla: