Kotlety z tuńczyka z limonkową salsą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Szczypiorek drobno posiekaj. Tuńczyka odsącz z zalewy. Oba składniki przełóż do dużej miski. Dodaj jajka i mąkę. Przypraw ostrą i słodką papryką. Posól do smaku. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj więcej mąki.

Na patelni rozgrzej olej. Z masy uformuj kotleciki i smaż z dwóch stron, aż nabiorą złotego koloru.

Miąższ awokado i cebulę pokrój w drobną kostkę. Pomidory pozbaw pestek, miąższ pokrój w kostkę. Ostrą papryczkę bez pestek posiekaj. Warzywa połącz, dodaj sok z limonki. Kolendrę drobno posiekaj i dodaj do salsy.

Jak podawać

Kotleciki serwujemy z dodatkiem przygotowanej salsy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • gosia gosia
    1478 dni temu
    Nie wiem czy coś zrobiłam nie tak, czy po prostu nie w moim guście, jakieś "plastelinowe" mimo, że nie dodałam wiele mąki tyle tylko aby mi się nie rozleciały...

    odpowiedz

  • Iza Iza
    1616 dni temu
    Mi kotlety bardzo smakowało i nie były w ogóle suche. Dodałam jedynie kilka czarnych oliwek. Bardzo fajne, szybkie i lekkie jedzonko! ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1776 dni temu
    PRZEPIS JEST OK , ALE BRAKUJE TAM EWIDENTNIE MUSZTARDY DIJON , PONIEWAŻ BEZ NIEJ KOTLETY SA SUCHE I MAŁO WYRAZISTE .

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1871 dni temu
    przepis dzisiaj wyprobowalam, kotlety sa niesmaczne. nie polecam

    odpowiedz

  • Jarek Jarek
    400 dni temu
    Pewnie, że nie będą smaczne - smak skutecznie zabije mąka. Należy użyć bułki tartej. Osobiście mieszam bułkę tartą z mlekiem i dodaję do tuńczyka + jajka + przyprawy i już. Mąka - nie polecam.
  • Gosia Gosia
    1890 dni temu
    Ciekawy pomysł na kotleciki, kupiłam dziś w lidlu tuńczyka do pasty, ale takie kotleciki też wypróbuję.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram