Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szczypiorek drobno posiekaj. Tuńczyka odsącz z zalewy. Oba składniki przełóż do dużej miski. Dodaj jajka i mąkę. Przypraw ostrą i słodką papryką. Posól do smaku. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj więcej mąki.
Na patelni rozgrzej olej. Z masy uformuj kotleciki i smaż z dwóch stron, aż nabiorą złotego koloru.
Miąższ awokado i cebulę pokrój w drobną kostkę. Pomidory pozbaw pestek, miąższ pokrój w kostkę. Ostrą papryczkę bez pestek posiekaj. Warzywa połącz, dodaj sok z limonki. Kolendrę drobno posiekaj i dodaj do salsy.
Jak podawać
Kotleciki serwujemy z dodatkiem przygotowanej salsy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Klasyczna sałatka grecka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Uszka z grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makówki śląskie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (6)
4047 dni temu
Nie wiem czy coś zrobiłam nie tak, czy po prostu nie w moim guście, jakieś "plastelinowe" mimo, że nie dodałam wiele mąki tyle tylko aby mi się nie rozleciały...
Odpowiedz
4185 dni temu
Mi kotlety bardzo smakowało i nie były w ogóle suche. Dodałam jedynie kilka czarnych oliwek. Bardzo fajne, szybkie i lekkie jedzonko! ;)
Odpowiedz
4345 dni temu
PRZEPIS JEST OK , ALE BRAKUJE TAM EWIDENTNIE MUSZTARDY DIJON , PONIEWAŻ BEZ NIEJ KOTLETY SA SUCHE I MAŁO WYRAZISTE .
Odpowiedz
4440 dni temu
przepis dzisiaj wyprobowalam, kotlety sa niesmaczne. nie polecam
Odpowiedz
2969 dni temu
Pewnie, że nie będą smaczne - smak skutecznie zabije mąka. Należy użyć bułki tartej. Osobiście mieszam bułkę tartą z mlekiem i dodaję do tuńczyka + jajka + przyprawy i już. Mąka - nie polecam.
4459 dni temu
Ciekawy pomysł na kotleciki, kupiłam dziś w lidlu tuńczyka do pasty, ale takie kotleciki też wypróbuję.
Odpowiedz