Śniadania
Przepisy na pyszne śniadania – sprawdź nasze propozycje!
O tym, dlaczego właściwie warto jeść śniadanie, nie trzeba chyba specjalnie dużo mówić. To sprawa oczywista, że śniadanie spożywane na ciepło jest źródłem wielu witamin i z założenia ma stanowić najbardziej energetyczny posiłek dnia. I choć każdy marzy, aby śniadanie zjeść w spokoju, najlepiej podane do łóżka, to rzeczywistość najczęściej zmusza nas do spożywania go w biegu. Z przepisami Kuchni Lidla uda wam się nawet tak trudna sztuka, jaką jest śniadanie przygotowane na szybko. Spójrzcie na wybrane propozycje śniadań, wśród których znajdziecie także oryginalne pomysły na śniadanie m.in. bez chleba:
- racuszki jogurtowe
- jajka w kokilkach
- smoothie z żółtych owoców
- ciabatta z indykiem
- tortilla z jajkiem i bekonem
- croque monsieur z serem gouda
- omlet cesarski
A jeśli zastanawiacie się, co przyrządzić na śniadanie dla dziecka, to i tu Kuchnia Lidla służy pomocą. Oprócz owocowego śniadania, np. z uwielbianymi przez najmłodszych truskawkami, natraficie na mnóstwo przepisów, dzięki którym przygotujecie smaczny pierwszy posiłek dnia. Oto i one:
- owocowe smoothie dla dzieci
- pancakes szpinakowe z owocami i syropem
- owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
- lunchbox dla dzieci
- placuszki jaglane z jabłkami
Śniadanie fit – wybieramy najlepsze przepisy
Są różne powody, dla których wybór pada na lekkie śniadanie, zwane też inaczej i modniej po prostu fit. Niektórzy tłumaczą te preferencje żywieniowe nietolerancją wybranych składników, np. glutenu, inni sprowadzają ten fakt do świadomych ograniczeń w diecie, np. eliminacji mięsa. Są też najzwyczajniej w świecie tacy, którzy zamierzają zrzucić zbędne kilogramy i stąd ich śniadanie, również to przyrządzane do pracy, często obywa się bez chleba. Bez względu na to, jaki jest powód spożywania śniadania dietetycznego, warto zapoznać się z przepisami Kuchni Lidla, które bez wątpienia stanowią szeroki przekrój propozycji pierwszego posiłku dnia. Wypróbujcie pomysły na:
- śniadanie bez chleba:
- śniadanie bezglutenowe:
- śniadanie wegetariańskie:
- śniadanie z awokado:
Międzynarodowe śniadanie – przepisy
Dla skutecznego urozmaicenia poranków Kuchnia Lidla proponuje również śniadania w zupełnie innym stylu niż polskie tradycyjne kanapki czy bułeczki z dżemem. Warto więc sięgnąć po przepisy na międzynarodowe śniadania, w tym m.in. na:
- śniadanie angielskie:
- śniadanie amerykańskie:
- śniadanie francuskie:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
Chrupiące gofry z kremowym serkiem i błyskawicznie marynowanym ogórkiem to danie fantastyczne! Odkryj różnorodność jego tekstury i bogactwo smaku!

Ryżowe placuszki z owocami
Placki, placuszki – kocha je każdy! W tej ryżowej wersji z dodatkiem owoców zdecydowanie podbiją Wasze serca i stoły. Sprawdźcie!
.jpg)
Tosty w jajku
Proste danie, od którego robi się ciepło w środku. Nie tylko dlatego, że jemy je zaraz po zdjęciu z patelni i że jest takie proste i pyszne. W tym daniu główną rolę gra czerstwy chleb lub chałka, które – zamiast wyrzucić – zamieniamy w coś dobrego.

Domowa pasta jajeczna
Tak smakują wiosenne kanapki! Prosty przepis na domową pastę jajeczną urozmaici każde wspólne śniadanie i pozwoli zacząć dzień ze smakiem. Spróbujesz?

Płatki śniadaniowe z minipankejków (pancakes cereal)
Jeden z najpopularniejszych przepisów z TikToka w Twojej kuchni! Przygotuj domowe płatki z minipankejków i ciesz się smakiem wyjątkowego śniadania!

Miodowe pancakes z owocami
Dobry start w nowy dzień ma smak miodowych pancakes na bazie mąki ryżowej z ulubionymi owocami. Koniecznie powiedz im dzień dobry!

Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
Proste składniki i oryginalny sposób podania – gryczane naleśniki z szynką, serem i jajkiem, czyli galettes bretonnes, to świetny pomysł na szybki obiad, który zasmakuje każdemu!

Korzenny pudding ryżowy
Jeśli ma być smacznie i szybko, to zdecydowanie warto wypróbować korzenny pudding ryżowy z dodatkiem żurawiny! Przygotuj go swoim bliskim na śniadanie lub podwieczorek.

Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.

Omlet z cukinią i bobem
Sezonowy bób i świeża, chrupiąca cukinia to pyszne dodatki, które warto wykorzystać, by przygotować idealne danie na śniadanie – omlet według przepisu Kingi!

Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!

Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
Ten prosty omlet z suszonymi pomidorami, szpinakiem i kozim serem przygotujesz według prostego przepisu Karola. Sprawdź, jak smakuje podany na wyjątkowe, nieśpieszne śniadanie!
