![Domowy egg drop sandwich Domowy egg drop sandwich](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/7727298f1130-1c0d37d820bc-46503-LPL-KL-KW10-instruktaz-Paruzel-egg-drop-sandwich_edit.00_00_08_09.Still003.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Upiecz chleb tostowy według przepisu Karola.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY CHLEB
Z chleba odkrawamy dość grubą kromkę, taką mającą ok. 4 cm grubości. Nacinamy ją w połowie niemal do końca – tak, jakbyśmy chcieli ukroić dwie kromki. Następnie z wierzchu chleb skrapiamy oliwą i podsmażamy go z obu stron na suchej i rozgrzanej patelni.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Szczypiorek dość drobno siekamy, awokado kroimy w dość cienkie plastry.
KROK 3: SMAŻYMY JAJECZNICĘ
Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy skyr. Składniki dokładnie mieszamy. Na patelni roztapiamy masło. Następnie wylewamy na nią jajka ze skyrem, doprawiamy je solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu, aby były jedynie lekko ścięte i puszyste.
KROK 4: SKŁADAMY KANAPKĘ
Do podpieczonej kanapki wkładamy szpinak i jajecznicę. Oprószamy je szczypiorkiem. Dodajemy szynkę, plastry awokado i całość polewamy sosem sriracha mayo.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
![Kanapka ciao ciabatta](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/99f9b6006212-2f16b47b49-Katalog-kanapek_98430_960x540.webp)
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
![Kanapka viva camembert](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/80c4641daa02-d386a8cfed-Katalog-kanapek_98516_960x540.webp)
Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.
![Kanapka drwalska](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2c6d069a5313-cc3d2124db-Katalog-kanapek_98767_960x540.webp)
Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.
![Kanapka ciabattella](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/aa0349f68342-a7e9e883b0-Katalog-kanapek_98395_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Ciastka z grzybami
- Ubijany ganasz
- Bułeczki bolońskie
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Panini z grillowanymi warzywami
- Panini z mortadelą i mascarpone
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
- Domowy egg drop sandwich
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Placuszki bez laktozy z szynką
Komentarze (0)