Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Upiecz chleb tostowy według przepisu Karola.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY CHLEB
Z chleba odkrawamy dość grubą kromkę, taką mającą ok. 4 cm grubości. Nacinamy ją w połowie niemal do końca – tak, jakbyśmy chcieli ukroić dwie kromki. Następnie z wierzchu chleb skrapiamy oliwą i podsmażamy go z obu stron na suchej i rozgrzanej patelni.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Szczypiorek dość drobno siekamy, awokado kroimy w dość cienkie plastry.
KROK 3: SMAŻYMY JAJECZNICĘ
Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy skyr. Składniki dokładnie mieszamy. Na patelni roztapiamy masło. Następnie wylewamy na nią jajka ze skyrem, doprawiamy je solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu, aby były jedynie lekko ścięte i puszyste.
KROK 4: SKŁADAMY KANAPKĘ
Do podpieczonej kanapki wkładamy szpinak i jajecznicę. Oprószamy je szczypiorkiem. Dodajemy szynkę, plastry awokado i całość polewamy sosem sriracha mayo.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.
Kanapka ciabattella
Smakowita przekąska, którą zrobisz w kilka minut. Świeże pieczywo, mozzarella, pomidory, bazylia i oliwa to esencja Włoch.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Wigilijny makowiec
- Ciasto marchewkowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Sałatka gyros
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kapusta z grochem
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)