Szybkie przepisy - Zapiekanki - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Zapiekanka z ndują, pomidorkami i oliwkami
Chrupiąca i pyszna zapiekanka z dodatkiem lekko pikantnej nduji do smarowania. To inspirowane włoskimi smakami danie, które dzięki świeżym pomidorkom i oliwkom zyskuje na smaku i kolorze.
Zapiekane kominy z bagietek
Czy to kanapka, czy to zapiekanka? To Ty decydujesz! Wypróbuj ten przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę lub kolację i spróbuj, jak smakują nadziewane kominy z bagietek.
Kanapka z kurczakiem na ciepło
Najlepsza kanapka na zimny dzień? Taka na ciepło! Ta wg przepisu Kingi z aromatycznym pesto, pyszną wędzoną piersią kurczaka i ciągnącą się burratą to idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę.
Zapiekana kanapka z jajkiem i serem
Pyszne śniadanie w 15 minut? Przygotuj kanapkę zapiekaną z serem, szynką i jajkiem sadzonym!
Zapiekanki na śniadanie – sprawdź nasze przepisy!
Zapiekanki to propozycja ciepłej przekąski, która sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale również na kolację. Przepisy Kuchni Lidla są na tyle uniwersalne, że sami możecie zdecydować, o jakiej porze dnia chcielibyście jadać zapiekane pieczywo z dodatkami. Spośród wielu propozycji, które znajdziecie w Kuchni Lidla, możecie wybrać przepisy na zapiekanki z mięsem lub wegetariańskie.
Podstawą zapiekanki z chleba i bagietki jest pieczywo, które w towarzystwie różnorodnych dodatków nabiera kuszącego aromatu. Jeśli więc jesteście ciekawi, co w tej kategorii przygotowała Kuchnia Lidla, to spójrzcie poniżej.
Zapiekanki – przepisy:
- jajko zapiekane w bagietce
- bagietka Caprese
- zapiekana bagietka ze szpinakiem
- chlebowy suflet z serem
- zapiekanka chlebowo-musztardowa z szynką
- zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
- zapiekane kanapki z jajkiem
Zapiekanki na słodko
Wśród nas są fani słodkich śniadań. Dlatego w Kuchni Lidla znajdziecie również przepisy na zapiekanki śniadaniowe na słodko. Z croissantów możemy przygotować pyszny czekoladowy pudding. Wystarczy dzień wcześniej, pod wieczór, pokroić rogaliki na grube kawałki, w naczyniu żaroodpornym zalać mlekiem i kremówką, dodać cukier i kawałki czekolady. Tak przygotowane danie odstawiamy do lodówki, a rano wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pyszne i łatwe w wykonaniu! Natomiast z tostowego chleba lub bagietki możemy przygotować pudding chlebowy z suszonymi żurawinami!