Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blachę do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY BAGIETKĘ
Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół i każdą połówkę smarujemy ndują. Tak przygotowaną bagietkę przekładamy na blachę do pieczenia i zapiekamy przez ok. 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
KROK 2: KROIMY DODATKI
Pomidorki i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Bazylię bardzo drobno siekamy. Tak przygotowane składniki przekładamy do miseczki, dolewamy oliwę i doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 3: PODAJEMY ZAPIEKANKĘ
Na jeszcze ciepłą, chrupiącą bagietkę nakładamy pokrojone dodatki. Danie podajemy od razu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Ciasto marchewkowe
- Makowiec japoński
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledź w oleju
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)