Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KOMINY Z BAGIETKI
Bagietkę kroimy na równe części o długości ok. 5-6 cm. Następnie środek każdego kawałka pieczywa ugniatamy palcami tak, aby je wydrążyć (zostawiamy jednak dno). Wnętrze każdego z kominów smarujemy w środku masłem czosnkowym.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Ogórka konserwowego kroimy w plasterki, a kiełbasę w dość drobną kostkę. Tak przygotowane składniki, wraz z 80 g tartej mozzarelli i kukurydzą, dodajemy do miski. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: ZAPIEKAMY KOMINY Z BAGIETEK
Przygotowane wcześniej kominy wypełniamy farszem. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i oprószamy pozostałą tartą mozzarellą i prażoną cebulką. Tak przygotowane kominy zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C przez ok. 10-15 minut, aż ser się zarumieni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Śledź w oleju
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
- Łazanki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka gyros
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Uszka z grzybami
- Spaghetti carbonara
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)