
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY PIECZYWO
Półbagietki przekrawamy wzdłuż na pół, smarujemy serkiem mascarpone i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy przez ok. 4-5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Suszone pomidory kroimy w paski i łączymy w misce z rukolą, olejem z suszonych pomidorów i octem balsamicznym.
KROK 3: ZAPIEKAMY PIECZYWO Z MOZZARELLĄ
Na podpieczone bagietki nakładamy tartą mozzarellę. Tak przygotowane zapiekanki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190°C, z włączoną funkcją grilla, przez ok. 3-5 minut, aż ser się roztopi i delikatnie zarumieni.
KROK 4: PODAJEMY ZAPIEKANKI
Na zapiekanki nakładamy rukolę wymieszaną z suszonymi pomidorami i szynkę parmeńską.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Makówki śląskie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Klasyczna sałatka grecka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledź w oleju
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)