zobacz film Zapiekanki w stylu włoskim

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • blachę
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODPIEKAMY PIECZYWO

Półbagietki przekrawamy wzdłuż na pół, smarujemy serkiem mascarpone i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy przez ok. 4-5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ

Suszone pomidory kroimy w paski i łączymy w misce z rukolą, olejem z suszonych pomidorów i octem balsamicznym.

KROK 3: ZAPIEKAMY PIECZYWO Z MOZZARELLĄ

Na podpieczone bagietki nakładamy tartą mozzarellę. Tak przygotowane zapiekanki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190°C, z włączoną funkcją grilla, przez ok. 3-5 minut, aż ser się roztopi i delikatnie zarumieni.

KROK 4: PODAJEMY ZAPIEKANKI

Na zapiekanki nakładamy rukolę wymieszaną z suszonymi pomidorami i szynkę parmeńską.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!