Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- blachę
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Przygotuj wcześniej:
Chleb pokrój w kromki o grubości ok. 2,5 cm.
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY KROMKI CHLEBA
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kromki chleba z dwóch stron na złoty kolor.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GUACAMOLE
Awokado rozdrabniamy w miseczce przy pomocy widelca. Dodajemy sok wyciśnięty z połowy limonki. Czosnek, kolendrę i papryczkę chili bardzo drobno siekamy i dodajemy do pasty. Całość doprawiamy białym pieprzem i mieszamy.
KROK 3: ZAPIEKAMY ZAPIEKANKI
Ser cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach i nakładamy go na podsmażone kromki chleba. Tak przygotowane zapiekanki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 2-3 minuty, aż ser się roztopi.
KROK 4: PODAJEMY ZAPIEKANKI
Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Na podgrzane zapiekanki nakładamy guacamole i pomidorki, ozdabiamy kilkoma liśćmi kolendry i solimy do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanki w stylu włoskim
Suszone pomidory, mozzarella, mascarpone i szynka parmeńska? To musi być zapiekanka w stylu włoskim! Koniecznie wypróbujcie ten wyjątkowy pomysł na przekąskę.
Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
Zapiekanki z grillowanymi warzywami i kurczakiem, pełne żółtego sera i sera feta. To pomysł na niesamowicie sycącą, pyszną przekąskę, której trzeba spróbować!
Zapiekanka z mięsa mielonego i bakłażana z serem mozzarella
Delikatny mięsny farsz zawinięty w plastry bakłażana, a do tego serowa okrasa – przepis na zapiekankę doskonałą!
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki na śniadanie
- Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
- Zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
- Ratatouille
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Club sandwich ze schabem
- Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
- Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
- Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
- Guacamole z pomidorami
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
- Pieczone szparagi à la caprese
- Kanapki z ceviche z łososia
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Syrop piernikowy
- Carpaccio z kalarepy
- Żeberka z tempehu
- Karp pieczony w ziołowej panierce
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Gulasz z jelenia
- Coq au vin – kurczak duszony w winie
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Galette z morelami i rozmarynem
- Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Kisiel z czerwonych owoców
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)