Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Francuzi, kulinarni wirtuozi i smakosze. Nic dziwnego, że z ich kuchni pochodzi tyle słynnych pyszności, także słodkich. W tym tygodniu Paweł proponuje Wam przyrządzenie dwóch słynnych deserów, obu pysznych, wykwintnych i oryginalnych, a zarazem prostych, jeśli tylko pójdziecie za jego radami. A więc nabierzcie apetytu na pachnące aromatem pomarańczy Crêpes Suzette albo na delikatny suflet czekoladowy. Crêpes Suzette to naleśniki z wyjątkowym charakterem, których przygotowanie jest do tego bardzo… widowiskowe! Suflet, deser mistrzów, okazuje się naprawdę prosty, jeśli zna się podstawowe zasady jego przygotowania. Bon appetit!
Francuskie naleśniki Crêpes Suzette
Suflet czekoladowy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Domek z piernika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka


Trwa ładowanie komentarzy