Słodka Francja w Kuchni Lidla

Francuzi, kulinarni wirtuozi i smakosze. Nic dziwnego, że z ich kuchni pochodzi tyle słynnych pyszności, także słodkich. W tym tygodniu Paweł proponuje Wam przyrządzenie dwóch słynnych deserów, obu pysznych, wykwintnych i oryginalnych, a zarazem prostych, jeśli tylko pójdziecie za jego radami. A więc nabierzcie apetytu na pachnące aromatem pomarańczy Crêpes Suzette albo na delikatny suflet czekoladowy. Crêpes Suzette to naleśniki z wyjątkowym charakterem, których przygotowanie jest do tego bardzo… widowiskowe! Suflet, deser mistrzów, okazuje się naprawdę prosty, jeśli zna się podstawowe zasady jego przygotowania. Bon appetit!

Francuskie naleśniki Crêpes Suzette

Francuskie naleśniki Crêpes Suzette

Suflet czekoladowy

Suflet czekoladowy

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram