Buraczki z chili
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoik o pojemności ok. 900 ml

Przygotuj wcześniej:

Buraki w skórkach ugotuj do miękkości i pozostaw do wystudzenia.

Sposób przygotowania:

KROK 1: WYPEŁNIAMY SŁOIK

Wystudzone buraki obieramy i kroimy w ćwiartki. W słoikach układamy ugotowane buraki, posiekane ząbki czosnku, papryczki chili pokrojone w plasterki i gałązki tymianku.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ

W garnku zagotowujemy wodę z octem, cukrem, solą, pieprzem, gorczycą i liśćmi laurowymi.

KROK 3: ZALEWAMY I PASTERYZUJEMY BURAKI

Następnie zalewamy buraki przygotowaną marynatą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez 10-15 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Lidla Gość Lidla
    689 dni temu
    Czy buraczki można zetrzeć na tarce i włożyć do słoika, czy konieczna jest forma ćwiartek?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    688 dni temu
    W przypadku tego przepisu zdecydowanie polecamy pokroić buraki. Przy tak dużej ilości zalewy tarte buraczki będą mało apetyczne, chociaż zawsze możesz spróbować je tak przyrządzić :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!