Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności ok. 900 ml
Przygotuj wcześniej:
Buraki w skórkach ugotuj do miękkości i pozostaw do wystudzenia.
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYPEŁNIAMY SŁOIK
Wystudzone buraki obieramy i kroimy w ćwiartki. W słoikach układamy ugotowane buraki, posiekane ząbki czosnku, papryczki chili pokrojone w plasterki i gałązki tymianku.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
W garnku zagotowujemy wodę z octem, cukrem, solą, pieprzem, gorczycą i liśćmi laurowymi.
KROK 3: ZALEWAMY I PASTERYZUJEMY BURAKI
Następnie zalewamy buraki przygotowaną marynatą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez 10-15 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
- Mini burgery
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Guacamole
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik świąteczny
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kutia
- Boczek pieczony
- Makowiec japoński
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1036 dni temu
Czy buraczki można zetrzeć na tarce i włożyć do słoika, czy konieczna jest forma ćwiartek?
Odpowiedz
1035 dni temu
W przypadku tego przepisu zdecydowanie polecamy pokroić buraki. Przy tak dużej ilości zalewy tarte buraczki będą mało apetyczne, chociaż zawsze możesz spróbować je tak przyrządzić :)