![Duszone buraczki Duszone buraczki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/43872728cf76-ff6225401ce4-kw32-Duszone-buraczki-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Gotowanie buraków
Buraki obrać (najlepiej robić to w rękawiczkach jednorazowych), pokroić w 2-centymetrową kostkę i włożyć do płytkiego wkładu do gotowania na parze. Do pojemnika miksującego wlać 1 litr wody. Wkład z burakami zawiesić w pojemniku i go zamknąć. Gotować buraki, ustawiwszy program gotowanie na parze, potem je wyjąć. Umyć pojemnik.
Krok 2: Przygotowanie cebuli
Obraną cebulę przekroić na pół i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) w pojemniku, przytrzymując przycisk turbo/3 sekundy. Dodać masło i smażyć na nim cebulę (bez miarki), ustawiwszy program przypiekanie/3 minuty. Posypać cebulę mąką i smażyć (z zatkniętą miarką) jeszcze 2 minuty/prędkość 1/100°C.
Krok 3: Łączenie buraczków z cebulą
Do cebuli dodać buraki i rozdrabniać je (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 5, następnie zgarnąć buraki łopatką ze ścianek na dno pojemnika i ponownie rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 3 sekundy/prędkość 5. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny albo octem oraz cukrem. Dodać 50 ml ciepłej wody. Podgrzewać buraczki, ustawiwszy obroty w lewo/2 minuty/prędkość 1/80°C.
Krok 4: Podanie duszonych buraczków
Duszone buraczki podać na ciepło, na przykład jako dodatek do mielonych kotletów.
Zobacz podobne
przepisy
Surówka z kalarepy
Chrupiąca, soczysta i wyrazista kalarepa z prażonym sezamem wprasza się na Wasze stoły! Skosztujcie i się rozkoszujcie!
![Surówka z kalarepy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bb114723da55-c732d6643437-kw20-Surówka-z-kalarepy-kinga-paruzel.webp)
Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
Lokalne warzywa korzeniowe to polskie skarby na początku roku. Przygotuj z nich wyjątkową sałatkę z majonezem wegańskim na bazie aquafaby!
![Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ffb66fe30fd6-bd0c5349fdbf-KL_KW01_Karol_Okrasa_Salatka_z_pieczonych_warzyw_korzeniowych_138284_RGB_OK_1250x700px.webp)
Zielona sałatka z brokułem
Tak zielono na talerzu, że aż chce się chrupać! Sałatka z brokułem to doskonały pomysł na sycące drugie śniadanie lub obiad. Spróbuj koniecznie!
![Zielona sałatka z brokułem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/37fa4167def5-0b5015686d66-KW09_2022_KINGA_PARUZEL_Salatka-z-brokulem_.webp)
Zasmażana młoda kapusta
Zasmażana młoda kapusta z koperkiem, to idealny dodatek do dań na letnie dni. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
![Zasmażana młoda kapusta](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c1eafa192884-1199bc026b68-zasmazana mloda kapusta.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
- Placek z rabarbarem
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Nalewka z miodu spadziowego
- Pyzy ziemniaczane
- Schab z morelami
- Orzechowe gniazdka z ciasta parzonego
- Bombki z piernika
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Beskidzkie poleśniki: placki ziemniaczane pieczone w kapuście
- Cannoli z ricottą i pistacjami
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Kisiel z czerwonych owoców
- Twarożek tofu z warzywami
- Granita cytrynowa
- Sos pieczarkowy
- Buraczki z chili
- Kiszona sałatka z warzyw na ostro
- Syrop piernikowy
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
- Pasta z wędzonej makreli
- Tarta z owocami kaki
- Sałatka z kotlecikami z kalafiora
- Miodowy kurczak w stylu koreańskim
- Twarogowe pancakes bez cukru
Komentarze (0)