Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko
- lód w kostkach
- blender
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY I HARTUJEMY BROKUŁ
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy ok. 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy na sicie i przekładamy do miski z lodowatą wodą. Po hartowaniu ponownie odcedzamy i przekładamy różyczki brokułu do miseczek.
Krok 2: KROIMY WARZYWA
Por kroimy w talarki, ogórek obieramy i kroimy w kostkę, a cebulę dymkę drobno siekamy. Wszystkie składniki układamy w miseczkach partiami obok różyczek brokułu.
Krok 3: GOTUJEMY FASOLĘ EDAMAME
Strąki fasoli edamame gotujemy ok. 5 minut we wrzącej wodzie, a następnie przelewamy zimną wodą. Z ugotowanych strąków wyłuskujemy fasolki i układamy je w misce obok pozostałych warzyw.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół wokół pestki. Pestkę ostrożnie wyjmujemy, a miąższ oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i przekładamy do naczynia blendera. Dodajemy pozostałe składniki dressingu: jogurt, czosnek, sos sojowy, sól i pieprz. Całość dokładnie miksujemy na gładki, jednolity sos.
Krok 5: PODAJEMY SAŁATKĘ
Dressing przelewamy do kokilek i podajemy obok sałatki. Tuż przed podaniem polewamy warzywa dressingiem, a sałatkę posypujemy nasionami słonecznika. Całość dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaszą bulgur
Pyszna sałatka ze świeżymi warzywami, która będzie idealnym, lekkim obiadem dla całej rodziny? Oto ona! Z aromatyczną kaszą bulgur, pomidorami, oliwkami, papryką i sosem tzatziki!
Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
Popcorn w lżejszej wersji? Ten przygotowany z kaszy gryczanej świetnie komponuje się z sałatką z brokułu i pomidorków! Sprawdź, jak pysznie chrupie razem z warzywami.
Sałatka z burakiem – przepis
Buraki uwielbiają spotykać się w sałatkach z orzechami i serem. A gdyby przedstawić je dressingowi z awokado? Będzie jeszcze pyszniej! Sprawdź koniecznie to połączenie smaków wg przepisu Kingi.
Sałatka warzywne ciastko
Wygląda tak pięknie, jak smakuje! Sałatka warzywne ciastko świetnie sprawdzi się wtedy, gdy chcesz zaskoczyć kogoś bliskiego i jednocześnie podać mu coś lekkiego. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Zielona maślanka
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Puszyste racuchy z jabłkami i twarożkiem
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Amerykańskie gofry
- Ciasteczka marchewkowo-bananowe
- Smoothie z żurawinami
- Zielone kanapki na pieczywie razowym
- Bento - przepis na japońskie śniadanie
- Muffinki ze śliwkami
- Sałatka warstwowa z szynką
- Zasmażana młoda kapusta
- Irlandzki chleb sodowy
- Poncz różany z truskawkami
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Duszony por
- Minicharlotte z pomarańczami
- Sos kurkowy
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Sałatka z brokułem i jajkiem
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
571 dni temu
Dobra.
odpowiedz