Sałatka warzywne ciastko

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • blender lub rozdrabniacz
  • sitko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ

Cebulę i wydrążony miąższ dwóch awokado kroimy w kosteczkę. Pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż i kroimy na mniejsze kawałeczki. Całość przekładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy posiekaną kolendrą. Dokładnie mieszamy.

KROK 2: PRZEKŁADAMY SAŁATKĘ DO RINGÓW

Ogórek kroimy w cienkie plasterki i równo rozkładamy na bokach ringów umieszczonych na niewielkich talerzykach, tworząc ścianki. Na środku każdego ringu układamy po połowie przygotowanej sałatki.

KROK 3: ROBIMY RÓŻĘ Z AWOKADO

Dwa pozostałe awokado przecinamy wzdłuż i pozbawiamy pestek. Miąższ wyjmujemy za pomocą łyżki, oddzielając ostrożnie skórkę od miąższu. Każdą połówkę awokado kroimy w cienkie plasterki i rozsuwamy na desce tak, aby plaster nachodził na plaster. Plasterki zwijamy do środka tak, aby nadać im kształt róży. Róże przekładamy do ringów z sałatkami.

KROK 4: ZWIĄZUJEMY SAŁATKI SZNURKIEM

Ring delikatnie unosimy w górę i związujemy sałatkę sznurkiem. Zdejmujemy ring. Czynność powtarzamy z drugim ringiem.

KROK 5: PODAJEMY SAŁATKI

Sałatki podajemy na talerzykach razem z nachos i precelkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    126 dni temu
    Dziś zrobilem SAŁATKA WARZYWNE CIASTKO. Bardzo dobra. Pozdrawiam

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!