Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- blender lub rozdrabniacz
- sitko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ
Cebulę i wydrążony miąższ dwóch awokado kroimy w kosteczkę. Pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż i kroimy na mniejsze kawałeczki. Całość przekładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy posiekaną kolendrą. Dokładnie mieszamy.
KROK 2: PRZEKŁADAMY SAŁATKĘ DO RINGÓW
Ogórek kroimy w cienkie plasterki i równo rozkładamy na bokach ringów umieszczonych na niewielkich talerzykach, tworząc ścianki. Na środku każdego ringu układamy po połowie przygotowanej sałatki.
KROK 3: ROBIMY RÓŻĘ Z AWOKADO
Dwa pozostałe awokado przecinamy wzdłuż i pozbawiamy pestek. Miąższ wyjmujemy za pomocą łyżki, oddzielając ostrożnie skórkę od miąższu. Każdą połówkę awokado kroimy w cienkie plasterki i rozsuwamy na desce tak, aby plaster nachodził na plaster. Plasterki zwijamy do środka tak, aby nadać im kształt róży. Róże przekładamy do ringów z sałatkami.
KROK 4: ZWIĄZUJEMY SAŁATKI SZNURKIEM
Ring delikatnie unosimy w górę i związujemy sałatkę sznurkiem. Zdejmujemy ring. Czynność powtarzamy z drugim ringiem.
KROK 5: PODAJEMY SAŁATKI
Sałatki podajemy na talerzykach razem z nachos i precelkami.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowa sałatka warzywna
Łatwa i szybka w wykonaniu sałatka warzywna z kiełkami, żółtym serem i pysznym dressingiem. Wypróbuj!
Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
Podsmażone cukinia, bakłażan, marchewka skąpane w dressingu z orzeszków ziemnych – łatwy przepis na udany posiłek!
Sałatka z kaszą bulgur i warzywami
Orzeźwiająca sałatka z warzywami, kaszą bulgur i cytrusowym dressingiem to doskonałe danie na lato!
Wegański green bowl
Miska wypełniona warzywami to świetny pomysł na to, by uzupełnić swoją dietę o cenne składniki. Wypróbuj przepis Karola i wgryź się w pożywny posiłek, który przygotujesz w niecałe pół godziny!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
- Sałatka z kabanosów
- Tarta z masą krówkową i figami
- Tarta z pomarańczami i kumkwatami
- Krem borówkowy z karmelem
- Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Sałatka z mango, awokado i tofu
- Chipsy grana padano z kawiorem
- Maślane ciasteczka – przepis
- Cookie box: ciasteczka maślano-czekoladowe
- Cookie box: ciasteczka maślane z orzechami
- Indyk caprese
- Panzanella – sałatka z pomidorami i czerstwym pieczywem
- Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Wytrawny crème brûlée z czarnym kawiorem
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
- EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
- Grzanki z wędzonym na zimno halibutem
- Piersi kurczaka zapiekane w sosie z jabłkiem i serem
- Ravioli z dynią
- Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pizza z patelni
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Bezmięsne udka serowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
334 dni temu
Dziś zrobilem SAŁATKA WARZYWNE CIASTKO. Bardzo dobra. Pozdrawiam
odpowiedz