Odcinek 56
HERBACIANE PRZEPISY
Herbata może być także napojem pobudzającym. Zobacz najnowszy odcinek i dowiedz się, jak parzyć herbatę i jak wybrać tę najlepszą!
HERBACIANE PRZEPISY
Wszystko, co powinieneś wiedzieć o herbacie
Rozgrzewa i pobudza
Bez herbaty trudno wyobrazić sobie chłodny jesienny wieczór. Jednak rozgrzewanie to niejedyna jej właściwość. Odpowiednio zaparzona herbata może być również napojem pobudzającym. A z kilkoma dodatkami może stać się również słodkim deserem lub ratunkiem przed zaczynającym się przeziębieniem. Dlatego nie zwlekaj i udaj się do Lidla po herbatę w atrakcyjnej cenie.
Jeden napój, wiele właściwości
Gościem najnowszego odcinka jest nie kto inny, jak właśnie znawczyni i miłośniczka herbaty, blogerka i założycielka Wrocławskiego Towarzystwa Herbacianego, Joanna Bożek. W kilku zdaniach przybliży Ci, jak odpowiednio parzyć czarną herbatę, a także jaką wybrać. Pamiętaj, że ostateczną decyzję musisz podjąć Ty, bo to Twoje kubki smakowe są tutaj najważniejszym jurorem.
Przepisy z herbatą
Jeśli lubisz herbatę i pijesz ją często, na pewno będziesz zainteresowany naszymi przepisami. Nasz gość, Joanna Bożek, przygotowała herbatę na 3 sposoby, z najróżniejszymi dodatkami – na pewno znajdziesz coś dla siebie. Karol nawet herbatę umie połączyć z mięsem – przygotuj kurczaka z herbatą i rumem. A na deser? Chrupiące paluszki herbaciane Pawła Małeckiego!
Komentarze (0)