KARKÓWKA I KIEŁBASA ŚLĄSKA

PORCJA MIĘSA NA GRILLOWE PYSZNOŚCI

Jak grillować?

Wraz z nadejściem cieplejszych dni w naszych ogrodach i na działkach rozpoczyna się sezon grillowy. Aby jak najlepiej przygotować się do wielkiego grillowania, warto zapoznać się z metodami skutecznego rozpalania grilla krok po kroku, a także dowiedzieć się, co wybrać, aby szybko i skutecznie rozpalić grill. Z naszą pomocą przygotujecie także pyszne grillowe menu, bo teraz wszystkie produkty kupicie w atrakcyjnych cenach.

Co wrzucić na ruszt?

Już teraz w Lidlu znajdziecie karkówkę oraz kiełbasę śląską w supercenie, które idealnie nadają się na wielkie grillowanie. Możecie je przygotować samodzielnie, podkreślając ich smak pysznymi sosami, lub stworzyć np. pyszne szaszłyki. Warto także pamiętać, że dania z grilla to nie tylko mięso. Na ruszt możecie wrzucić także owoce, warzywa czy pieczywo. Wybór należy do Was!

Grillowane pyszności

Spragnieni grillowych pomysłów? Skorzystajcie z przepisu Michała Dobosza na pyszne burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli lub z pomysłu Karola Okrasy na soczyste grillowane szaszłyki z karkówki ze szparagami. Pysznie i sycąco!

MICHAŁ DOBOSZ W KUCHNI LIDLA

WIELKIE GRILLOWANIE PRZEZ CAŁY ROK

Michał Dobosz w Kuchni Lidla


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!