zobacz film GRZEGORZ RUSSAK W KUCHNI LIDLA

Odcinek 35

GRZEGORZ RUSSAK W KUCHNI LIDLA

Obejrzyj odcinek i poznaj naszego gościa – prawdziwego znawcę tradycyjnej polskiej kuchni.

GRZEGORZ RUSSAK W KUCHNI LIDLA
KUCHNIA POLSKA NA KAŻDY DZIEŃ

POLSKIE SMAKI

Kuchnia polska nadal nie wychodzi z mody. Zachwyca pełnią smaków i aromatów, które pochodzą z otaczającej nas natury. Od wieków warzywa i owoce były wykorzystywane do przygotowywania pysznych potraw dla całej rodziny, a soczyste mięsa nadal goszczą na naszych stołach.

DZYNDZOŁKI I INNE PYSZNOŚCI

W kolejnym odcinku „Dorota, Karol i Goście” poznacie Grzegorza Russaka, który o kuchni polskiej wie wszystko. Co to są dzyndzołki i hreczka? Dlaczego zajmuje się kuchnią polską od tylu lat? I jakie mięso jest najczęściej wykorzystywane do przygotowywania potraw w naszych domach? Odpowiedzi na te pytania uzyskacie, oglądając kolejny odcinek.

CO NA TALERZU?

Gotując z naszymi mistrzami, poznacie przepisy pochodzące z kuchni polskiej. Grzegorz Russak przygotował prawdziwie polskie danie – zraz wieprzowy na dziko z młodą kapustą i ziemniakami purée. Karol Okrasa zaserwował zupę gulaszową z młodą kapustą i pomidorami.


Komentarze (2)

Avatar
  • Dorotka Dorotka
    1170 dni temu
    Ja bym polecił taką kiełbasę ze słoika z naturalnym smalcem: http://pancook.pl/kielbasa-w-sloiku/. Niebo w gębie! Robiłam i byłam wręcz rozbrojona smakiem.Polecam wszystkim!

    odpowiedz

  • Kazimierz Kazimierz
    1227 dni temu
    Kuchnia Pana Russaka jest pyszna :). Ja polecam ten przepis na smalec - ma rację Pan Russak jak mówi, że w kuchni nie można sie spieszyć :) na tej stronie jest więcej przepisów Pana Russaka - ja robiłem tez nalewki - pychota http://www.codogara.pl/23960/smalec-z-dziczyzny/

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram