Odcinek 35
GRZEGORZ RUSSAK W KUCHNI LIDLA
Obejrzyj odcinek i poznaj naszego gościa – prawdziwego znawcę tradycyjnej polskiej kuchni.
GRZEGORZ RUSSAK W KUCHNI LIDLA
KUCHNIA POLSKA NA KAŻDY DZIEŃ
POLSKIE SMAKI
Kuchnia polska nadal nie wychodzi z mody. Zachwyca pełnią smaków i aromatów, które pochodzą z otaczającej nas natury. Od wieków warzywa i owoce były wykorzystywane do przygotowywania pysznych potraw dla całej rodziny, a soczyste mięsa nadal goszczą na naszych stołach.
DZYNDZOŁKI I INNE PYSZNOŚCI
W kolejnym odcinku „Dorota, Karol i Goście” poznacie Grzegorza Russaka, który o kuchni polskiej wie wszystko. Co to są dzyndzołki i hreczka? Dlaczego zajmuje się kuchnią polską od tylu lat? I jakie mięso jest najczęściej wykorzystywane do przygotowywania potraw w naszych domach? Odpowiedzi na te pytania uzyskacie, oglądając kolejny odcinek.
CO NA TALERZU?
Gotując z naszymi mistrzami, poznacie przepisy pochodzące z kuchni polskiej. Grzegorz Russak przygotował prawdziwie polskie danie – zraz wieprzowy na dziko z młodą kapustą i ziemniakami purée. Karol Okrasa zaserwował zupę gulaszową z młodą kapustą i pomidorami.
Komentarze (2)
3071 dni temu
Ja bym polecił taką kiełbasę ze słoika z naturalnym smalcem: http://pancook.pl/kielbasa-w-sloiku/. Niebo w gębie! Robiłam i byłam wręcz rozbrojona smakiem.Polecam wszystkim!
odpowiedz
3128 dni temu
Kuchnia Pana Russaka jest pyszna :). Ja polecam ten przepis na smalec - ma rację Pan Russak jak mówi, że w kuchni nie można sie spieszyć :) na tej stronie jest więcej przepisów Pana Russaka - ja robiłem tez nalewki - pychota http://www.codogara.pl/23960/smalec-z-dziczyzny/
odpowiedz