zobacz film

Odcinek 48

ANETA ZAJĄC W KUCHNI LIDLA

Mama bliźniaków zdradza sposoby na odpowiedzialne gotowanie, bez grama nudy i z najlepszym smakiem.

ANETA ZAJĄC W KUCHNI LIDLA
Świadome gotowanie dla najmłodszych

Zakupy dla najmłodszych

Decydowanie o tym, co i jakiej jakości jedzą Twoje dzieci, to na co dzień Twoje zadanie. W sklepach spędzasz więcej czasu, czytając każdą etykietę i zastanawiając się nad produktami, które wkładasz do koszyka. W najnowszym odcinku zobaczysz, że może być inaczej! Poznaj sposób na odpowiedzialne gotowanie.

Sprawdzony przepis od mamy bliźniaków

Karol i Dorota goszczą Anetę Zając, aktorkę, ale przede wszystkim mamę bliźniaków. Zobacz, po jakie produkty sięga w Lidlu i jaki jest jej sposób na dostępnego w nim królika. Gotowanie dla dzieci to świetna zabawa, wystarczy sprawdzony przepis – a Aneta Zając go ma.

Królik na dwa sposoby

Królik to bardzo zdrowe i delikatne mięso, przez co jest polecane w diecie najmłodszych. Spróbuj naszych dwóch przepisów na królika. Aneta Zając przygotowała królika z musztardą i suszonymi śliwkami pieczonego w rękawie. Karol Okrasa zna niejeden przepis na doskonałego królika – tym razem przygotował go w śmietanie, z dodatkiem makaronu i aromatycznej szałwii.


Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    3037 dni temu
    Gdzie tu odpowiedzialność, skoro marnuje się marynata nr 1.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3037 dni temu
    W odcinku poruszamy kwestię odpowiedzialnego gotowania dla dzieci. Oczywiście można dodać marynaty także do rękawa, ale wtedy królik się nie upiecze, a ugotuje, przez co będzie to już zupełnie inny przepis i smak.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!