Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Są ciasta, które znamy od dzieciństwa. Biszkopt przełożony kremową masą, zwieńczony galaretką z pewnością pojawia się w wielu domach. Szarlotka oraz jabłecznik to ciasta, które jesienią zawsze goszczą na naszych stołach. Podobnie jest z ciastem ze śliwkami czy różnej maści przekładańcami. Każdy z nas ma również swój sposób na sernik. Paweł Małecki w tym tygodniu przypomina nam o ciastach, które znamy od lat, jednak za pomocą kilku nietypowych składników nadaje im nowy smak. Fantazja jabłkowo-winogronowa składa się z pysznego migdałowego biszkoptu, musu jabłkowego oraz galaretki jabłkowej z zatopionymi w niej winogronami. Drugim ciastem jest szarlotka, lecz jej wnętrze wypełniają nie tylko jabłka, a również winogrona. Jeśli marzy Ci się odrobina fantazji, bierz się do pieczenia wg przepisów Pawła Małeckiego!
Trwa ładowanie komentarzy