
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
- tarkę
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
KROK 1: Przygotowujemy farsz
Pomidory pelati przekładamy do garnka. Czosnek i cebulę siekamy i dodajemy do pomidorów. Gotujemy na wolnym ogniu. Doprawiamy ziołami prowansalskimi i czekamy, aż sos odparuje o 2/3. Studzimy.
Mięso mielone mieszamy z kaszą i natką pietruszki. Doprawiamy pieprzem. Łączymy z sosem i 70 g startego sera.
KROK 2: Faszerujemy dynię i zapiekamy
Dynie przekrawamy na pół. Wydrążamy delikatnie. Miąższ trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do farszu.
Dynie napełniamy farszem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175°C przez 45-50 minut.
KROK 3: Dekorujemy danie
Po upieczeniu kroimy na kawałki o szerokości 3 cm. Posypujemy startym serem i dekorujemy listkami pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Spaghetti carbonara
- Guacamole
- Golonka pieczona po bawarsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto marchewkowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Boczek pieczony
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Domek z piernika
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)