Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
- tarkę
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
KROK 1: Przygotowujemy farsz
Pomidory pelati przekładamy do garnka. Czosnek i cebulę siekamy i dodajemy do pomidorów. Gotujemy na wolnym ogniu. Doprawiamy ziołami prowansalskimi i czekamy, aż sos odparuje o 2/3. Studzimy.
Mięso mielone mieszamy z kaszą i natką pietruszki. Doprawiamy pieprzem. Łączymy z sosem i 70 g startego sera.
KROK 2: Faszerujemy dynię i zapiekamy
Dynie przekrawamy na pół. Wydrążamy delikatnie. Miąższ trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do farszu.
Dynie napełniamy farszem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175°C przez 45-50 minut.
KROK 3: Dekorujemy danie
Po upieczeniu kroimy na kawałki o szerokości 3 cm. Posypujemy startym serem i dekorujemy listkami pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto z dynią
Przepis na pyszne risotto z dynią, podlewane białym winem i bulionem. Koniecznie wypróbuj!
Makaron z dynią, szałwią i włoską szynką – przepis
Spróbuj makaronu z dynią maślaną, szynką i aromatyczną szałwią! To danie w sam raz na chłodniejsze dni.
Zupa z dyni i jabłek
Przygotuj zupę z dyni z dodatkiem mleczka kokosowego i jabłek w towarzystwie orientalnych przypraw!
Gulasz z pomarańczami i dynią
Przygotuj gulasz z mięsem wołowym i dynią według pomysłu Karola Okrasy! Pyszne rozgrzewające danie, idealne na obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Rolada makowa
- Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Ciasto cukiniowo-makowe
- Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
- Faszerowana kalarepa
- Ryż basmati z kurczakiem w sosie pomarańczowym
- Amelki. Placuszki serowe z borówkami
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Szparagi w sosie beszamelowym
- Zapiekanka ziemniaczana z serem camembert
- Dynia faszerowana kaszą jaglaną, warzywami i ziołami
- Tarta z wiśniami
- Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
- Indyk z gruszkowym nadzieniem
- Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
- Sałatka z falafelami i kremem czosnkowym
- Halloweenowa panna cotta
- Zupa z pulpecikami z łososia
- Mieszanka na ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe
- Szaszłyki z dipem z melona
- Uda gęsie w sosie porzeczkowym
- Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
- Kluski z kaszy manny ze skwarkami
- Czekoladowe friands
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)