
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
- tarkę
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
KROK 1: Przygotowujemy farsz
Pomidory pelati przekładamy do garnka. Czosnek i cebulę siekamy i dodajemy do pomidorów. Gotujemy na wolnym ogniu. Doprawiamy ziołami prowansalskimi i czekamy, aż sos odparuje o 2/3. Studzimy.
Mięso mielone mieszamy z kaszą i natką pietruszki. Doprawiamy pieprzem. Łączymy z sosem i 70 g startego sera.
KROK 2: Faszerujemy dynię i zapiekamy
Dynie przekrawamy na pół. Wydrążamy delikatnie. Miąższ trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do farszu.
Dynie napełniamy farszem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175°C przez 45-50 minut.
KROK 3: Dekorujemy danie
Po upieczeniu kroimy na kawałki o szerokości 3 cm. Posypujemy startym serem i dekorujemy listkami pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto z dynią
Przepis na pyszne risotto z dynią, podlewane białym winem i bulionem. Koniecznie wypróbuj!

Spaghetti z dynią, szałwią i włoską szynką
Spróbuj makaronu z dynią maślaną, szynką i aromatyczną szałwią! To danie w sam raz na chłodniejsze dni.

Zupa z dyni i jabłek
Przygotuj zupę z dyni z dodatkiem mleczka kokosowego i jabłek w towarzystwie orientalnych przypraw!

Gulasz z pomarańczami i dynią
Przygotuj gulasz z mięsem wołowym i dynią według pomysłu Karola Okrasy! Pyszne rozgrzewające danie, idealne na obiad!

Komentarze (0)