Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy makaron

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Czosnek kroimy w plastry, a paprykę chili w drobną kostkę. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki, kilka plastrów zostawiamy do dekoracji.

Krok 2: Podsmażamy dynię

Dynię obieramy i kroimy w cienkie plastry. Podsmażamy na maśle z odrobiną oliwy, a następnie dusimy pod przykryciem około 2-4 minut. Do dyni dodajemy czosnek, papryczkę chili, porwaną na kawałki szynkę i szałwię. Po chwili dodajemy również ugotowany makaron.

Krok 3: Doprawiamy makaron

Danie doprawiamy odrobiną skórki otartej z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy starty ser grana padano i skrapiamy całość sokiem z cytryny. Danie dekorujemy kawałkami szynki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Jagoda Jagoda
    27 dni temu
    Podchodziłam scpetycznie do tego przepisu ponieważ obawiałam się jak będzie smakowała dynia ale okazuje sie ze jest pyszna. Na patelnie mięknie i traci swoj smak surowości, ale jest wciąż bardziej aromatyczna niż pieczona. Super, szybkie danie. Uważajcie żeby nie uciąć palców podczas krojenia dyni xd

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    27 dni temu
    Jagodo, cieszymy się, że przepis się sprawdza! I przyłączamy się do wskazówek z ostatniego zdania-dynia ze względu na grubą skórę bywa trudnym przeciwnikiem! Najlepiej przekroić ją wstępnie na pół, wydrążyć miąższ za pomocą łyżki, a następnie kroić na mniejsze cząstki, które później zdecydowanie łatwiej będzie obrać :)
  • Lidia Lidia
    752 dni temu
    Pyycha! Fajny przepis!

    odpowiedz

  • Edyta Edyta
    1113 dni temu
    Mniam, proste klasyczne smaki, dokładnie takie jakie lubimy.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram