Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy makaron

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Czosnek kroimy w plastry, a paprykę chili w drobną kostkę. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki, kilka plastrów zostawiamy do dekoracji.

Krok 2: Podsmażamy dynię

Dynię obieramy i kroimy w cienkie plastry. Podsmażamy na maśle z odrobiną oliwy, a następnie dusimy pod przykryciem około 2-4 minut. Do dyni dodajemy czosnek, papryczkę chili, porwaną na kawałki szynkę i szałwię. Po chwili dodajemy również ugotowany makaron.

Krok 3: Doprawiamy makaron

Danie doprawiamy odrobiną skórki otartej z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy starty ser grana padano i skrapiamy całość sokiem z cytryny. Danie dekorujemy kawałkami szynki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Edyta Edyta
    162 dni temu
    Mniam, proste klasyczne smaki, dokładnie takie jakie lubimy.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram