![Herbata myśliwska Herbata myśliwska](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/a9e42da7b270-9edc9852ea70-Jagertee.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Zaparzamy herbatę
Torebki z herbatą zalewamy 400 ml wrzącej wody i zaparzamy przez 4 minuty. Następnie torebki wyjmujemy.
Krok 2: Wyciskamy sok z pomarańczy
Pomarańczę sparzamy, skórkę cienko obieramy za pomocą obieraczki do warzyw, miąższ wyciskamy. Skórkę i sok powoli podgrzewamy z herbatą, winem, cynamonem, goździkami, mieszając, nie doprowadzając mieszanki do wrzenia.
Krok 3: Dodajemy rum i wiśniówkę
Dodajemy rum i wiśniówkę, herbatę myśliwską dodatkowo słodzimy według uznania i przelewamy przez sitko do filiżanek lub szklanek. Podajemy gorące.
Zobacz podobne
przepisy
Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby
Wypróbuj rozgrzewające herbaty, doskonałe na jesienne chłody!
![Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/aebea195a694-809265b45ca6-1250x700_KW_41_Herbata-rozgrzewajaca-_16698_rgb_ok.webp)
Granita herbaciana z marakują
Granitę od sorbetu odróżnia grudkowata i mniej zbita konsystencja. Możesz ją podać w formie napoju bądź deseru.
![Granita herbaciana z marakują](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/28c5105fe18b-a176cf2915bf-Chai-Maracuja-Granite2016.webp)
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
![Japońska zupa z herbaty z ryżem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/443672c4e325-0f69efbc0183-Japanische-Reis-Tee-Suppe.webp)
Cytryny z miodem i rumem
Smakowity i rozgrzewający dodatek do herbaty umili długie jesienne wieczory w gronie najbliższych.
![Cytryny z miodem i rumem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/12950a59623a-5b6e32484c-Spizarnia_Lidla_cytryny_z_miodem_i_rumem_131717_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
- Musaka grecka
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Bananowa kawa mrożona z mango
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
- Wegańskie tofumisu
- Sernik japoński
- Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
- Kawa po kozacku
- Wegański bigos z boczniakami
- Steki z tofu
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Wegańskie nuggetsy z jackfruita
- Zielone krokiety z farszem ruskim
- Domowe ogórki małosolne
- Regionalna kartoflanka
- Tort z kwiatami czarnego bzu i truskawkami
- Łosoś z salsą z truskawek
- Wegańska pizza z ziemniakami, białym sosem i pesto
- Iberyjska sałatka z owocami morza
- Surówka z kalarepy
- Mazurek królewski
- Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
- Jabłkowe tacos
- Dwa sposoby na ciasto milionera
- Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
- Amur – przepis na pikantne frytki rybne
- Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
- Szaszłyki z krewetek po azjatycku
Komentarze (0)