
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Zaparzamy herbatę
Torebki z herbatą zalewamy 400 ml wrzącej wody i zaparzamy przez 4 minuty. Następnie torebki wyjmujemy.
Krok 2: Wyciskamy sok z pomarańczy
Pomarańczę sparzamy, skórkę cienko obieramy za pomocą obieraczki do warzyw, miąższ wyciskamy. Skórkę i sok powoli podgrzewamy z herbatą, winem, cynamonem, goździkami, mieszając, nie doprowadzając mieszanki do wrzenia.
Krok 3: Dodajemy rum i wiśniówkę
Dodajemy rum i wiśniówkę, herbatę myśliwską dodatkowo słodzimy według uznania i przelewamy przez sitko do filiżanek lub szklanek. Podajemy gorące.
Zobacz podobne
przepisy
Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby
Wypróbuj rozgrzewające herbaty, doskonałe na jesienne chłody!

Granita herbaciana z marakują
Granitę od sorbetu odróżnia grudkowata i mniej zbita konsystencja. Możesz ją podać w formie napoju bądź deseru.

Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.

Cytryny z miodem i rumem
Smakowity i rozgrzewający dodatek do herbaty umili długie jesienne wieczory w gronie najbliższych.

Komentarze (0)