Herbata myśliwska

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Zaparzamy herbatę

Torebki z herbatą zalewamy 400 ml wrzącej wody i zaparzamy przez 4 minuty. Następnie torebki wyjmujemy.

Krok 2: Wyciskamy sok z pomarańczy

Pomarańczę sparzamy, skórkę cienko obieramy za pomocą obieraczki do warzyw, miąższ wyciskamy. Skórkę i sok powoli podgrzewamy z herbatą, winem, cynamonem, goździkami, mieszając, nie doprowadzając mieszanki do wrzenia.

Krok 3: Dodajemy rum i wiśniówkę

Dodajemy rum i wiśniówkę, herbatę myśliwską dodatkowo słodzimy według uznania i przelewamy przez sitko do filiżanek lub szklanek. Podajemy gorące.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Joanna Bożek

Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby

Wypróbuj rozgrzewające herbaty, doskonałe na jesienne chłody!

Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Granita herbaciana z marakują

Granitę od sorbetu odróżnia grudkowata i mniej zbita konsystencja. Możesz ją podać w formie napoju bądź deseru.

Granita herbaciana z marakują

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Japońska zupa z herbaty z ryżem

Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.

Japońska zupa z herbaty z ryżem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Cytryny z miodem i rumem

Smakowity i rozgrzewający dodatek do herbaty umili długie jesienne wieczory w gronie najbliższych.

Cytryny z miodem i rumem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!