Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Zaparzamy herbatę
Torebki z herbatą zalewamy 400 ml wrzącej wody i zaparzamy przez 4 minuty. Następnie torebki wyjmujemy.
Krok 2: Wyciskamy sok z pomarańczy
Pomarańczę sparzamy, skórkę cienko obieramy za pomocą obieraczki do warzyw, miąższ wyciskamy. Skórkę i sok powoli podgrzewamy z herbatą, winem, cynamonem, goździkami, mieszając, nie doprowadzając mieszanki do wrzenia.
Krok 3: Dodajemy rum i wiśniówkę
Dodajemy rum i wiśniówkę, herbatę myśliwską dodatkowo słodzimy według uznania i przelewamy przez sitko do filiżanek lub szklanek. Podajemy gorące.
Zobacz podobne
przepisy
Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby
Wypróbuj rozgrzewające herbaty, doskonałe na jesienne chłody!
Granita herbaciana z marakują
Granitę od sorbetu odróżnia grudkowata i mniej zbita konsystencja. Możesz ją podać w formie napoju bądź deseru.
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
Cytryny z miodem i rumem
Smakowity i rozgrzewający dodatek do herbaty umili długie jesienne wieczory w gronie najbliższych.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
- Musaka grecka
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Bananowa kawa mrożona z mango
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
- Wegańskie tofumisu
- Sernik japoński
- Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
- Kawa po kozacku
- Wegański bigos z boczniakami
- Steki z tofu
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Wegańskie nuggetsy z jackfruita
- Zielone krokiety z farszem ruskim
- Domowe ogórki małosolne
- Regionalna kartoflanka
- Tort z kwiatami czarnego bzu i truskawkami
- Łosoś z salsą z truskawek
- Wegańska pizza z ziemniakami, białym sosem i pesto
- Iberyjska sałatka z owocami morza
- Surówka z kalarepy
- Mazurek królewski
- Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
- Jabłkowe tacos
- Dwa sposoby na ciasto milionera
- Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
- Amur – przepis na pikantne frytki rybne
- Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
- Szaszłyki z krewetek po azjatycku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)