Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Zaparzamy herbatę
Torebki z herbatą zalewamy 400 ml wrzącej wody i zaparzamy przez 4 minuty. Następnie torebki wyjmujemy.
Krok 2: Wyciskamy sok z pomarańczy
Pomarańczę sparzamy, skórkę cienko obieramy za pomocą obieraczki do warzyw, miąższ wyciskamy. Skórkę i sok powoli podgrzewamy z herbatą, winem, cynamonem, goździkami, mieszając, nie doprowadzając mieszanki do wrzenia.
Krok 3: Dodajemy rum i wiśniówkę
Dodajemy rum i wiśniówkę, herbatę myśliwską dodatkowo słodzimy według uznania i przelewamy przez sitko do filiżanek lub szklanek. Podajemy gorące.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Kutia
- Jajka na miękko
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Mini burgery
- Krokiety z mięsem
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)