Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- 4 słoiki lub szklanki o pojemności 290 ml
Piekarnik rozgrzać do temperatury 50°C.
Mleko w temperaturze pokojowej wlać do pojemnika miksującego, podgrzewać (z zatkniętą miarką) 7 minut/prędkość 1/45°C. Dodać jogurt i mieszać (z zatkniętą miarką) 3 minuty/prędkość 2.
Zakręcane słoiki wyparzyć wrzącą wodą i ustawić do góry dnem na ściereczce do naczyń, żeby wyschły.
Potem napełnić je mieszaniną jogurtu i mleka, zamknąć, zawinąć w ręcznik i umieścić na 6 godzin w wyłączonym ciemnym piekarniku. W tym czasie nie poruszać słoikami i nie otwierać piekarnika.
Słoiki z gotowym jogurtem przechowywać w lodówce.
RADA:
Jogurt można przechowywać w lodówce do 3 dni
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Jajka na miękko
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka gyros
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba z piekarnika
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
- Boczek pieczony
- Klasyczna sałatka grecka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makówki śląskie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)