Jogurt
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • 4 słoiki lub szklanki o pojemności 290 ml

Piekarnik rozgrzać do temperatury 50°C.

Mleko w temperaturze pokojowej wlać do pojemnika miksującego, podgrzewać (z zatkniętą miarką) 7 minut/prędkość 1/45°C. Dodać jogurt i mieszać (z zatkniętą miarką) 3 minuty/prędkość 2.

Zakręcane słoiki wyparzyć wrzącą wodą i ustawić do góry dnem na ściereczce do naczyń, żeby wyschły.

Potem napełnić je mieszaniną jogurtu i mleka, zamknąć, zawinąć w ręcznik i umieścić na 6 godzin w wyłączonym ciemnym piekarniku. W tym czasie nie poruszać słoikami i nie otwierać piekarnika.

Słoiki z gotowym jogurtem przechowywać w lodówce.

RADA:

Jogurt można przechowywać w lodówce do 3 dni

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!