
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 słoiki lub szklanki o pojemności 290 ml
Piekarnik rozgrzać do temperatury 50°C.
Mleko w temperaturze pokojowej wlać do pojemnika miksującego, podgrzewać (z zatkniętą miarką) 7 minut/prędkość 1/45°C. Dodać jogurt i mieszać (z zatkniętą miarką) 3 minuty/prędkość 2.
Zakręcane słoiki wyparzyć wrzącą wodą i ustawić do góry dnem na ściereczce do naczyń, żeby wyschły.
Potem napełnić je mieszaniną jogurtu i mleka, zamknąć, zawinąć w ręcznik i umieścić na 6 godzin w wyłączonym ciemnym piekarniku. W tym czasie nie poruszać słoikami i nie otwierać piekarnika.
Słoiki z gotowym jogurtem przechowywać w lodówce.
RADA:
Jogurt można przechowywać w lodówce do 3 dni
Zobacz podobne
przepisy
Jogurt z miodem i sałatką z moreli
Z jogurtu również możesz przygotować słodki deser! W połączeniu z owocami, bakaliami i miodem smakuje doskonale!

Jogurtowy sernik na zimno
Najlepszy deser na ciepłe dni? Jogurtowy sernik na zimno według Pawła Małeckiego!

Jogurtowe bułeczki bezglutenowe
Bez pieczenia, za to z jogurtem! Bezglutenowe bułeczki według przepisu Kingi to pomysł na szybkie śniadanie pachnące domowym i ciepłym pieczywem.

Jogurtowiec na cieście francuskim
Pyszny jogurtowiec na cieście francuskim z dodatkiem świeżych truskawek, malin, borówek i jeżyn. To świetny pomysł na coś słodkiego w ciepły dzień.

Komentarze (0)