zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • trzepaczkę
  • kokilki lub filiżanki żaroodporne
  • głęboką patelnię lub rondel z pokrywką

Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI CIASTA

Suche składniki ciasta przesiewamy przez sitko do miski, mieszamy i łączymy z mokrymi składnikami. Całość ponownie mieszamy trzepaczką na jednolitą masę.

Krok 2: PARUJEMY BUŁECZKI

Gotową masę przelewamy do kokilek i umieszczamy w garnku wypełnionym wodą na wysokość 2 cm. Przykrywamy i doprowadzamy do wrzenia na dużym ogniu, by następnie zredukować płomień. Parujemy bułeczki ok. 10 minut.

Krok 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY BUŁECZKI

Gotowe bułeczki wyjmujemy z kąpieli parowej i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy będą chłodne, lekko podważamy je nożem i wyjmujemy z kokilek. Podajemy przekrojone na pół, z jogurtem i świeżymi truskawkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    10 dni temu
    A czy dałoby się je jakoś upiec?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    8 dni temu
    Drogi Gościu, bułeczki można piec jak muffinki-10-15 minut w temperaturze 180°C powinno dać podobny efekt

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram