KLASYCZNA DALGONA COFFEE
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • wysokie naczynie
  • blender ręczny
  • filiżanki

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ

Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.

Gdy składniki dobrze się połączą, a pianka zacznie się ubijać, zmniejszamy obroty blendera i napowietrzamy ją jeszcze chwilę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KAWĘ

Kruszony lód lub  po 5 kostek lodu przekładamy do filiżanek. Zalewamy napojem roślinnym do ¾ objętości filiżanki (po około 180 ml). Filiżankę dopełniamy kawową pianką tak, by warstwy nie połączyły się.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!