
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wysokie naczynie
- blender ręczny
- filiżanki
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ
Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.
Gdy składniki dobrze się połączą, a pianka zacznie się ubijać, zmniejszamy obroty blendera i napowietrzamy ją jeszcze chwilę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KAWĘ
Kruszony lód lub po 5 kostek lodu przekładamy do filiżanek. Zalewamy napojem roślinnym do ¾ objętości filiżanki (po około 180 ml). Filiżankę dopełniamy kawową pianką tak, by warstwy nie połączyły się.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Guacamole
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Łazanki
- Pierniki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
904 dni temu
Fajne
Odpowiedz