Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
Krok 1: Gotujemy wodę z imbirem
Imbir obieramy i drobno kroimy. Wrzucamy do wody (800 ml) i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 3 minuty, następnie zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 20 minut.
Krok 2: Ubijamy śmietankę
Wodę z imbirem ponownie zagotowujemy i zalewamy nią kawę. Śmietanę ubijamy na sztywno i doprawiamy do smaku mielonym imbirem. Kandyzowany imbir siekamy.
Krok 3: Podajemy kawę
Kawę rozlewamy do 4 filiżanek, dodajemy likieru według uznania. Dekorujemy śmietaną i posypujemy kandyzowanym imbirem. Podajemy natychmiast z cukrem.
Zobacz podobne
przepisy
Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
Wyjątkową kawę możesz przygotować także w swoim domu. Imbir sprawia, że kawa nie tylko pobudza, ale też rozgrzewa!
Bananowa kawa mrożona z mango
Kawa nie zawsze musi smakować tak samo. Spróbuj mrożonej w połączeniu z bananami i mango!
Deser cappuccino
Delikatne kawowe ciastko, podane z kremową śmietanką, oprószoną cynamonem - taki jest deser cappuccino!
Deser czekoladowo-kawowy z gorącymi malinami
Chrupiące ciasto faworkowe, intensywny mus czekoladowo-kawowy oraz gorące maliny - idealny deser na chłodne dni.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Gorąca korzenna czekolada
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Ciasto z kremem budyniowym i bitą śmietaną
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
- Gofry bananowe z polewą czekoladową
- Tort szwarcwaldzki z wiśniami
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
- Słodka pizza owocowa
- Kawa po kozacku
- Piada wraps
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Pieczony łosoś z komosą ryżową i świeżymi warzywami
- Zapiekanki w stylu włoskim
- Humus z tahiną i płatkami chili
- Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- Okoń morski w sosie cytrusowym
- Pasztet z karpia z suszonymi owocami
- Świąteczny talerz obfitości
- Panini z grillowanymi warzywami
- Babka marmurkowa
- Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
- Dutch baby z gruszkami i śliwkami
- Stromboli z salami, pieczarkami i serem
- Królik w prawdziwkach z majerankiem i pieczonym topinamburem
- Tiramisu ze śliwkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)