
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
Krok 1: Gotujemy wodę z imbirem
Imbir obieramy i drobno kroimy. Wrzucamy do wody (800 ml) i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 3 minuty, następnie zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 20 minut.
Krok 2: Ubijamy śmietankę
Wodę z imbirem ponownie zagotowujemy i zalewamy nią kawę. Śmietanę ubijamy na sztywno i doprawiamy do smaku mielonym imbirem. Kandyzowany imbir siekamy.
Krok 3: Podajemy kawę
Kawę rozlewamy do 4 filiżanek, dodajemy likieru według uznania. Dekorujemy śmietaną i posypujemy kandyzowanym imbirem. Podajemy natychmiast z cukrem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Makówki śląskie
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)