Klasyk francuskich deserów inaczej

Crème brûlée to sztandarowy deser Francji, przygotowany na bazie kremu z jaj, śmietany, wykończony warstewką chrupiącego karmelu. Paweł Małecki przygotował dla Was przepis na nieco odmienioną wersję słynnego deseru. Podstawową recepturę nasz cukiernik wzbogacił o odrobinę czekolady deserowej. Czekoladowy crème brûlée najpierw pieczemy, a następnie schładzamy w lodówce.

Do deseru przygotowujemy domową konfiturę z pomarańczy, która wzbogaci smak deseru. Na końcu schłodzony krem posypujemy cukrem trzcinowym i opalamy palnikiem. Poczuj się jak we Francji.

Crème brûlée czekoladowy z konfiturą pomarańczową

Crème brûlée czekoladowy z konfiturą pomarańczową

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram