Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Crème brûlée to sztandarowy deser Francji, przygotowany na bazie kremu z jaj, śmietany, wykończony warstewką chrupiącego karmelu. Paweł Małecki przygotował dla Was przepis na nieco odmienioną wersję słynnego deseru. Podstawową recepturę nasz cukiernik wzbogacił o odrobinę czekolady deserowej. Czekoladowy crème brûlée najpierw pieczemy, a następnie schładzamy w lodówce.
Do deseru przygotowujemy domową konfiturę z pomarańczy, która wzbogaci smak deseru. Na końcu schłodzony krem posypujemy cukrem trzcinowym i opalamy palnikiem. Poczuj się jak we Francji.
Crème brûlée czekoladowy z konfiturą pomarańczową
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sernik pistacjowy
- Nuggetsy z kurczaka
- Piernik świąteczny
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierniki
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Krokiety z mięsem

Trwa ładowanie komentarzy