Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- czystą, wyparzoną butelkę o pojemności 750 ml
Krok 1: Gotujemy syrop
Jedną limonkę sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę drobno ścieramy. Ze wszystkich limonek wyciskamy sok. Odmierzamy 125 ml soku, w razie potrzeby uzupełniamy niewielką ilością wody. Sok z limonki zagotowujemy wraz z cukrem. Gotujemy na małym ogniu przez 1 minutę, a następnie studzimy.
Krok 2: Łączymy wszystkie składniki
Mango obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i drobno miksujemy. Mieszamy ze skórką z limonki i ostudzonym syropem. Dodajemy wódki według uznania i mieszamy. Przelewamy do czystej, wyparzonej butelki, zamykamy i przechowujemy w lodówce. Limes może być przechowywany w lodówce przez około 3-5 dni.
Zobacz podobne
przepisy
Herbata myśliwska
Herbata zimą musi nie tylko smakować, ale przede wszystkim rozgrzewać. Spróbuj tej z rumem i wiśniówką.
Kompot z suszu z cytryną
Tradycyjny napój pełen korzennego aromatu i orzeźwiającego smaku cytrusów. Doskonały na święta i na co dzień.
Gorąca lemoniada
Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!
Korzenny kompot ze śliwek – przepis
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
- Ciasto drożdżowe z figami i żurawiną
- Zapiekanka z makaronem i kabanosami
- Mrożona herbata z melonem i miętą
- Ciasto z batatów i mango
- Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
- Sernik limonkowy
- Sernik limonkowo-miętowy
- Ryż na mleczku kokosowym z mango
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto salceson z jabłkami
- Muffiny z nasionami konopi
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Kolorowe rolady naleśnikowe
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Bazyliowy pstrąg z grilla
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Koreański dosirak – ryż z przystawkami w pudełku
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Biszkopt szpinakowo-bazyliowy z musem malinowo-jogurtowym
- Zabajone z owocami
- Biszkopt z masą śmietanową i galaretką
- Karmelizowana brukselka
- Jabłecznik
- Sernik z marakują
- Owocowy róg obfitości z lodami waniliowymi
- Łupacz z salsą pomidorową
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)