
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- czystą, wyparzoną butelkę o pojemności 750 ml
Krok 1: Gotujemy syrop
Jedną limonkę sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę drobno ścieramy. Ze wszystkich limonek wyciskamy sok. Odmierzamy 125 ml soku, w razie potrzeby uzupełniamy niewielką ilością wody. Sok z limonki zagotowujemy wraz z cukrem. Gotujemy na małym ogniu przez 1 minutę, a następnie studzimy.
Krok 2: Łączymy wszystkie składniki
Mango obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i drobno miksujemy. Mieszamy ze skórką z limonki i ostudzonym syropem. Dodajemy wódki według uznania i mieszamy. Przelewamy do czystej, wyparzonej butelki, zamykamy i przechowujemy w lodówce. Limes może być przechowywany w lodówce przez około 3-5 dni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka gyros
- Mini burgery
- Uszka z grzybami
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Pistacjowy sernik baskijski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)