Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Kroimy owoce
Owoce pigwy i jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
Krok 2: Gotujemy owoce
Owoce zagotowujemy z sokiem i skórką otartą z cytryny, 50 g cukru i 200 ml soku jabłkowego. Gotujemy przez 15-20 minut, aż owoce będą miękkie i będą się rozpadać. Często je mieszamy i dolewamy więcej soku, jeśli to konieczne. Owoce rozgniatamy lub miksujemy blenderem na purée. Mus doprawiamy do smaku calvadosem i ewentualnie większą ilością cukru, dodajemy rodzynki według uznania i całkowicie studzimy.
Krok 3: Przygotowujemy serek waniliowy
Serek mieszamy z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii i 40 g cukru. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Przekładamy do salaterek, przykrywamy warstwą musu.
Zobacz podobne
przepisy
Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
Przygotuj pyszny mus jabłkowy, który pasuje do wielu ciast. Aromatyczny, zdrowy i zawsze pod ręką!
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!
Mus waniliowy z truskawkami
Warstwowy deser to świetny sposób na wykorzystanie owoców. Słodkie truskawki i aromatyczna wanilia razem smakują wybornie.
Deser gruszkowo-malinowy
Przygotuj deser doskonały na upały – z orzeźwiającą owocową galaretką i musem gruszkowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mus czekoladowy
- Pasztet z krewetek i łososia
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Czekoladowa tęcza ze świeżymi owocami
- Sałatka z grillowanych owoców
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Sorbet kiwi na patyku
- Pasta pomidorowa
- Owsianka z musem jabłkowym
- Wytrawne muffinki
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
- Filet z pstrąga łososiowego z sosem maślanym i zapiekanką bakłażanowo-pomidorową
- Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
- Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej z szałwią i szparagami
- Chili sin carne con tofu
- 2 sposoby na kaczkę i mandarynki
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Sałatka z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną fasolą
- Indyk caprese
- Masło kasztanowe
- Makaron z sosem brzoskwiniowo-pomidorowym
- Pizza z czekoladą
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
- Słodka pizza owocowa
- Papiloty z dorsza
- Rolada cytrynowa
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)