Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Kroimy owoce
Owoce pigwy i jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
Krok 2: Gotujemy owoce
Owoce zagotowujemy z sokiem i skórką otartą z cytryny, 50 g cukru i 200 ml soku jabłkowego. Gotujemy przez 15-20 minut, aż owoce będą miękkie i będą się rozpadać. Często je mieszamy i dolewamy więcej soku, jeśli to konieczne. Owoce rozgniatamy lub miksujemy blenderem na purée. Mus doprawiamy do smaku calvadosem i ewentualnie większą ilością cukru, dodajemy rodzynki według uznania i całkowicie studzimy.
Krok 3: Przygotowujemy serek waniliowy
Serek mieszamy z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii i 40 g cukru. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Przekładamy do salaterek, przykrywamy warstwą musu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Mini burgery
- Ciasto marchewkowe
- Boczek pieczony
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)