• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Kroimy owoce

Owoce pigwy i jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.

Krok 2: Gotujemy owoce

Owoce zagotowujemy z sokiem i skórką otartą z cytryny, 50 g cukru i 200 ml soku jabłkowego. Gotujemy przez 15-20 minut, aż owoce będą miękkie i będą się rozpadać. Często je mieszamy i dolewamy więcej soku, jeśli to konieczne. Owoce rozgniatamy lub miksujemy blenderem na purée. Mus doprawiamy do smaku calvadosem i ewentualnie większą ilością cukru, dodajemy rodzynki według uznania i całkowicie studzimy.

Krok 3: Przygotowujemy serek waniliowy

Serek mieszamy z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii i 40 g cukru. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Przekładamy do salaterek, przykrywamy warstwą musu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram