Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
W kolejnym tygodniu oferty Deluxe prezentujemy specjały najwyższej klasy! Zadowolimy podniebienia fanów ryb oraz wybornych wędlin. Poznaj wiosenne menu idealne zarówno na co dzień, jak i na wielkanocny stół! Zaskocz swoją rodzinę wybornymi smakami w rozsądnej cenie!
Pyszne śniadanie
Każdy wie, że ryby to pożądany składnik naszej diety. Polecamy szeroki wybór ryb wędzonych, idealnych na kanapki, do sałatek czy też do zajadania bez dodatków! Wędzony halibut, trewal, sielawa czy węgorz – sam zadecyduj, która ryba zawita na Twoim stole. Koniecznie skosztuj również wędzonej polędwicy z łososia!
Drobne przekąski
Egzotyczny akcent stanowią wyborne wędliny oraz sery. Serrano gran reserva to hiszpańska szynka, która dojrzewa przez 16 miesięcy. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych, drobnych przekąsek do wina. Jako dodatek do świeżego pieczywa świetnie nadaje się ser brie w trzech odsłonach smakowych – z nadzieniem ze szczypiorkiem, pesto lub pomidorami i bazylią.
Okazja, jakich mało!
Absolutnym hitem oferty Deluxe będzie świeża perliczka. Jej mięso uważane jest za smaczne i szlachetne. Sprawdzi się jako danie główne podczas eleganckiego, odświętnego obiadu czy kolacji. Absolutnym rarytasem są również przepiórcze jaja. Jeśli masz ochotę na nowe smaki, a nie masz pojęcia, jak przyrządzić coś nowego – sięgnij po przepisy Kuchni Lidla.
Trwa ładowanie komentarzy