Kuchnia azjatycka - Tortilla - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Z czym podawać tortillę?
Tortilla to wyjątkowy fast food, który można serwować z wieloma dodatkami. Z czym zatem najlepiej komponuje się tortilla? Sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla, zawierające informację o ilości składników i sposobie przygotowania Waszej ulubionej tortilli i jej farszu. Oto i one – przepisy na:
- tortillę z kurczakiem:
- tortillę z łososiem:
- tortillę z mięsem mielonym: szybkie burrito według Karola Okrasy
- tortillę z tuńczykiem: proste tortille z serem i pieczarkami
- tortillę z serem:
- tortillę z szynką:
- tortillę z warzywami:
Tortilla na imprezę – podpowiadamy, jak przyrządzić!
Zgodnie z tradycją tortillę wraz z farszem powinno spożywać się na ciepło. Od tej reguły istnieją jednak wyjątki – np. wtedy, gdy podajemy tortillę w charakterze przekąski, zwiniętą w rulonik. W takiej postaci tortilla na zimno smakuje równie dobrze, co z patelni czy z piekarnika. Ważne tylko, aby wiedzieć, jak ją odpowiednio zwinąć. Jeśli chcecie poznać tajniki tej sztuki, to spójrzcie na wskazówki zawarte w przepisach Kuchni Lidla na tortillę serwowaną jak roladki. Dzięki nim dowiecie się, jak zwijać tortillę, aby powstały zgrabne ruloniki wypełnione nadzieniem. Spójrzcie na propozycje i kierujcie się wskazówkami: