Kuchnia azjatycka - Tortilla - przepisy i pomysły:

Kuchnia azjatycka

Tortilla

wróć do Fast Food

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Placek przypominający wyglądem do złudzenia naleśnik, czyli fast food rodem z Meksyku, to właśnie tortilla. Można ją przyrządzić z mąki kukurydzianej albo pszennej, choć w tej drugiej wersji występuje stosunkowo od niedawna. Jej uniwersalność sprawia, że nadaje się na różne okazje – obiad, przyjęcie, kolację, a nawet śniadanie! Sprawdźcie, jak radzi podawać tortillę Kuchnia Lidla.

Z czym podawać tortillę?

Tortilla to wyjątkowy fast food, który można serwować z wieloma dodatkami. Z czym zatem najlepiej komponuje się tortilla? Sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla, zawierające informację o ilości składników i sposobie przygotowania Waszej ulubionej tortilli i jej farszu. Oto i one – przepisy na:

Tortilla na imprezę – podpowiadamy, jak przyrządzić!

Zgodnie z tradycją tortillę wraz z farszem powinno spożywać się na ciepło. Od tej reguły istnieją jednak wyjątki – np. wtedy, gdy podajemy tortillę w charakterze przekąski, zwiniętą w rulonik. W takiej postaci tortilla na zimno smakuje równie dobrze, co z patelni czy z piekarnika. Ważne tylko, aby wiedzieć, jak ją odpowiednio zwinąć. Jeśli chcecie poznać tajniki tej sztuki, to spójrzcie na wskazówki zawarte w przepisach Kuchni Lidla na tortillę serwowaną jak roladki. Dzięki nim dowiecie się, jak zwijać tortillę, aby powstały zgrabne ruloniki wypełnione nadzieniem. Spójrzcie na propozycje i kierujcie się wskazówkami:

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!