
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię
- wyciskarkę do czosnku
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY KASZĘ
Kaszę gotujemy według opisu na opakowaniu.
KROK 2: SMAŻYMY SZPINAK
Na patelni rozgrzewamy olej, dajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy, aż szpinak całkowicie „zwiędnie”. Następnie zdejmujemy go z patelni i odstawiamy na bok.
KROK 3: SMAŻYMY PIECZARKI
Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy je na patelnię, na której wcześniej smażyliśmy szpinak, i solimy, aby puściły wodę. Smażymy do momentu, kiedy cała woda odparuje, a pieczarki się podsmażą.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Ugotowaną kaszę przekładamy do miski. Dodajemy pieczarki, szpinak i odcedzoną czerwoną fasolę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Świąteczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makowiec japoński
- Ryba z piekarnika
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)