Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY MARCHEWKĘ
Marchewkę kroimy w półtalarki. W rondelku zagotowujemy osoloną wodę i wrzucamy do niej marchewkę. Gotujemy do miękkości.
KROK 2: SMAŻYMY CEBULĘ
W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Odstawiamy na bok.
KROK 3: PODSMAŻAMY MARCHEWKĘ Z MASŁEM
Kiedy marchewka się ugotuje, odcedzamy ją (wodę zostawiamy!), a następnie dodajemy masło i podsmażamy, mieszając, aby masło się dobrze rozpuściło i obkleiło marchewkę.
KROK 4: GOTUJEMY KASZĘ
Do wywaru, który został po gotowaniu marchewki, dodajemy 4 łyżki sosu sojowego i słodką paprykę. Mieszamy. Wsypujemy kaszę i gotujemy pod przykryciem 15 minut.
KROK 5: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Ugotowaną kaszę odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy cebulę i marchewkę, mieszamy. Posypujemy posiekaną bazylią lub pietruszką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Boczek pieczony
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Domek z piernika
- Guacamole
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Mini burgery
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)