Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY KASZĘ MANNĘ
Kaszę, 2 łyżki cukru i cynamon wsypujemy do garnka i zalewamy zimnym mlekiem. Całość gotujemy na średnim ogniu, cały czas powoli mieszając trzepaczką, aż mleko się zagotuje. Następnie zmniejszamy ogień i nadal gotujemy i mieszamy kaszkę przez ok. 1-2 minuty.
KROK 2: POZOSTAWIAMY KASZĘ DO NAPĘCZNIENIA
Gotową kaszę przekładamy do miseczek, które przykrywamy talerzykami lub bawełnianą ściereczką, aby kasza napęczniała, ale nie wyschła.
KROK 3: KARMELIZUJEMY GRUSZKĘ
Gruszkę obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, odcinamy szypułkę i pozbawiamy gniazda nasiennego. Następnie kroimy ją w cienkie plastry. Cukier podgrzewamy na patelni, aż się roztopi i nabierze bursztynowego koloru. Następnie dodajemy masło i gruszkę i karmelizujemy, nie przewracając, na bardzo małym ogniu.
KROK 4: PODAJEMY KASZĘ MANNĘ
Pistacje bardzo drobno siekamy. Każdą miseczkę z kaszą polewamy łyżką śmietanki i układamy na niej owoce. Gotowe danie posypujemy pistacjami i podajemy jeszcze ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Nocna owsianka białkowa z nasionami konopi
Owsianka, która po wymieszaniu składników praktycznie robi się sama! Przygotuj pyszne śniadanie na słodko wieczorem i ciesz się gotową dawką energii o poranku.
Bezglutenowe pancakes
Śniadanie na słodko w amerykańskim stylu? To muszą być pancakes! Te pyszne placuszki według przepisu Kingi są dostosowane do diety bezglutenowej i odpowiednie dla osób unikających laktozy.
Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna
Dwa sposoby na śniadaniowy bowl! Orzechowa kasza manna z owocami lub budyń jaglany z malinami – wypróbuj oba i wybierz swój ulubiony!
Miodownik z kremem z kaszy manny
Paweł Małecki zdradza swój przepis na doskonały miodownik! Z karmelizowanymi orzechami i kremem z kaszy manny.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Roślinny kebab w tortilli z wegańskim sosem tzatziki
- Zupa gyros
- Kuleczki energetyczne
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
- Life changing bread
- Japońska kanapka onigirazu
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Trifle makaronikowe
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Pesto z liści rzodkiewki
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Crostini z szynką i melonem
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Jabłkowy chutney z piwem
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)