
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy nadzienie
Szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę o wielkości 1 x 1 cm. Siekamy natkę pietruszki. Do składników dodajemy majonez, jogurt naturalny, natkę pietruszki oraz białą część pora pokrojoną w półplastry. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną oliwy do smaku.
Krok 2: Wycinamy sznureczki z pora
Z zielonej części pora wycinamy ok. 10 długich pasków o szerokości ok. 3 mm. Sparzamy je we wrzącej wodzie przez 10 sekund, a następnie schładzamy w zimnej wodzie.
Krok 3: Zwijamy sałatkowe wrapy
Na liście sałaty rzymskiej nakładamy przygotowane nadzienie i dodajemy ziarenka granatu. Liście zwijamy i związujemy sznureczkiem z pora.
Dekorujemy granatem i natką pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledź w oleju
- Uszka z grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makowiec japoński
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Sernik pistacjowy
- Piernik świąteczny
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Mini burgery
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Świąteczne pierniczki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)