Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy nadzienie

Przygotowujemy nadzienie

Szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę o wielkości 1 x 1 cm. Do składników dodajemy majonez, jogurt naturalny, posiekaną natkę pietruszki oraz białą część pora pokrojoną w półplastry. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną oliwy do smaku.



 

Krok 2: Wycinamy sznureczki z pora

Wycinamy sznureczki z pora

Z zielonej części pora wycinamy ok. 10 długich pasków o szerokości ok. 3 mm. Sparzamy je we wrzącej wodzie przez 10 sekund, a następnie schładzamy w zimnej wodzie.

 

 

Krok 3: Zwijamy sałatkowe wrapy

Zwijamy sałatkowe wrapy

Na liście sałaty rzymskiej nakładamy przygotowane nadzienie i dodajemy ziarenka granatu. Liście zwijamy i związujemy sznureczkiem z pora.

Dekorujemy granatem i natką pietruszki.


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram