Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy nadzienie
Szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę o wielkości 1 x 1 cm. Siekamy natkę pietruszki. Do składników dodajemy majonez, jogurt naturalny, natkę pietruszki oraz białą część pora pokrojoną w półplastry. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną oliwy do smaku.
Krok 2: Wycinamy sznureczki z pora
Z zielonej części pora wycinamy ok. 10 długich pasków o szerokości ok. 3 mm. Sparzamy je we wrzącej wodzie przez 10 sekund, a następnie schładzamy w zimnej wodzie.
Krok 3: Zwijamy sałatkowe wrapy
Na liście sałaty rzymskiej nakładamy przygotowane nadzienie i dodajemy ziarenka granatu. Liście zwijamy i związujemy sznureczkiem z pora.
Dekorujemy granatem i natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
Wrapy, które sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad w pracy i szybką przekąskę? Przygotuj te z łososiem, jajkiem i rzeżuchą!
Wrapy z sałaty z tofu
Wrapy z sałatą i tofu to nasza propozycja na szybką przekąskę w ciągu dnia!
Wrapy z szynką i mango
Wrapy z szynką i mango to świetna propozycja dania, które zabierzesz na piknik lub drugie śniadanie do pracy!
Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
Znudziły Ci się kanapki na drugie śniadanie? Przygotuj pyszne tortille z kurczakiem i kolorowymi świeżymi warzywami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny makowiec
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik piernikowy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)