Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy nadzienie
Szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę o wielkości 1 x 1 cm. Siekamy natkę pietruszki. Do składników dodajemy majonez, jogurt naturalny, natkę pietruszki oraz białą część pora pokrojoną w półplastry. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną oliwy do smaku.
Krok 2: Wycinamy sznureczki z pora
Z zielonej części pora wycinamy ok. 10 długich pasków o szerokości ok. 3 mm. Sparzamy je we wrzącej wodzie przez 10 sekund, a następnie schładzamy w zimnej wodzie.
Krok 3: Zwijamy sałatkowe wrapy
Na liście sałaty rzymskiej nakładamy przygotowane nadzienie i dodajemy ziarenka granatu. Liście zwijamy i związujemy sznureczkiem z pora.
Dekorujemy granatem i natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
Wrapy, które sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad w pracy i szybką przekąskę? Przygotuj te z łososiem, jajkiem i rzeżuchą!
Wrapy z sałaty z tofu
Wrapy z sałatą i tofu to nasza propozycja na szybką przekąskę w ciągu dnia!
Wrapy z szynką i mango
Wrapy z szynką i mango to świetna propozycja dania, które zabierzesz na piknik lub drugie śniadanie do pracy!
Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
Znudziły Ci się kanapki na drugie śniadanie? Przygotuj pyszne tortille z kurczakiem i kolorowymi świeżymi warzywami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łatwa saltimbocca z kurczaka
- Marynowane pieczarki
- Wrapy z szynką i mango
- Lizaki z łososia z pieczonymi ziemniaczkami w pesto i ze szpinakiem
- Kolorowa sałatka warzywna
- Kolorowe naleśniczki
- Wrapy z sałaty z tofu
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Francuskie ptysie serowe
- Croque monsieur z serem gouda
- Sałatka z młodych warzyw
- Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Szparagi z szynką parmeńską
- Szarlotka z winogronem
- Chińskie ciasteczka z wróżbą
- Mrożony jogurt z owocami
- Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
- Wegańskie flaczki z boczniaków
- Halloweenowe parówki w cieście francuskim
- Śląska szpajza cytrynowa
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Bezglutenowy keks świąteczny
- Faszerowana kalarepa
- Grzybki
- Łosoś i jajka pieczone w chlebie
- Kajmak na trzy sposoby
- Świąteczne trifle figowo-czekoladowe
- Minitorciki czekoladowo-migdałowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)