
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Tego roku lato postanowiło nas porozpieszczać słońcem i ciepłem wyjątkowo długo. Korzystajmy więc z pięknej aury i serwujmy dania, które są pełne sezonowych warzyw, owoców, lekkich smaków i ziołowych aromatów.
Gdy za oknem pogoda jak złoto, zbyt długie przesiadywanie w kuchni nie jest wskazane – dlatego nasze dania są naprawdę szybkie do przygotowania, proste i pyszne. I wyjątkowo kolorowe! Bo lato to czas, gdy warzywa i owoce kuszą nas swoimi barwami, pobudzając apetyt na eksperymentowanie z nimi.
Wpadnijcie więc na chwilę do kuchni, by przygotować zdrowy, lekki i kolorowy obiad. A potem podajcie go pod chmurką i cieszcie się – i smakiem, i latem!
Roladki z bakłażana z fetą
Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Mini burgery
- Sałatka gyros
- Boczek pieczony
- Makówki śląskie
- Burek ze szpinakiem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledź w oleju
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
- Śledzie po kaszubsku
Trwa ładowanie komentarzy