Roladki z bakłażana z fetą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Bakłażana myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na plastry, posypujemy solą i odstawiamy, aż na plastrach pojawi się „rosa”. Plastry bakłażana delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem i grillujemy. Przed grillowaniem każdy plaster smarujemy delikatnie oliwą.

Farsz

Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek, posiekaną w bardzo drobną kosteczkę papryczkę chili oraz czosnek i zioła.

Jak podawać

Na wystudzone plastry bakłażana nakładamy porcję farszu, plastry zwijamy w ruloniki, spinamy wykałaczką.
Przed podaniem dobrze chłodzimy w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (11)

Avatar
  • Gość Gość
    28 dni temu
    roladki są bardzo smaczne (co prawda nie mogłam znaleźć w lidlu sera typu bałkańskiego, więc nie wiem czy wg oryginalnego przepisu smak byłby taki sam - dałam ser typu włoskiego, który ktoś tu również polecał) Wyszła fajna przekąska na sylwestra;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2321 dni temu
    Dokładnie. Ciepłe mleko = grudki. I tak nie wygląda tradycyjny beszamel. Może nie jestem znanym kucharzem, tylko po prostu kucharzem, ale potwierdzam Twoje słowa.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2321 dni temu
    Drogi Gościu, w tym przepisie nie wykorzystujemy beszamelu.
  • Bolo Bolo
    1789 dni temu
    To jeszcze się naucz pisać na temat
  • Kinga Kinga
    2441 dni temu
    Roladki bardzo dobrze smakują! Danie proste a jakże smakowite....

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2446 dni temu
    Oczywiscie ze tak, 10cm ponizej gornej grzalki

    odpowiedz

  • Madzia-gość Madzia-gość
    2861 dni temu
    Czy ewentualnie można tego bakłażana w piekarniku zrobić ?ponieważ nie posiadam grila

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    3052 dni temu
    Przepis świetny na roladki z bakłażana,moi goście byli zachwyceni.

    odpowiedz

  • Mariola Mariola
    3057 dni temu
    Przepis swietny,właśnie je robiłam ,wyszły pyszne zwłaszcza z serem typu włoskiego z Lidla :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3219 dni temu
    pycha!!! i jakie proste, banalne po prostu. W Lidlu są bakłażany dostępne w zasadzie ciągle, więc to będzie moje dyżurne danie, gdy się goście zapowiedzą. A wygląda, jakby się przy nim spędziło godzinę ;-)

    odpowiedz

  • julia julia
    3220 dni temu
    to jest rewelacyjne polecam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!