Kuchnia Lidla
TYDZIEŃ GRECKI
Wybierz się w kulinarną podróż do Grecji z produktami Eridanous – pełnymi śródziemnomorskiego smaku i aromatu.
Feta flatbread, czyli chlebki nadziewane serem feta
Uwielbiasz ser feta, oliwki i czosnek? Jeśli tak, ten przepis jest dla Ciebie! Przygotuj pyszne, domowe chlebki nadziewane farszem w stylu greckim i ciesz się smacznym śniadaniem, kolacją lub przekąską.

Jajka po grecku
Znacie pewnie jajka po turecku, a dzisiaj czas na ich grecką odsłonę! Dodatek sera feta, oliwy i oregano wniesie ich smak na zupełnie nowy poziom. Przygotuj je w domu i ciesz się pysznym śniadaniem!

Zupa gyros
Aromatyczna zupa pełna warzyw, mięsa i sera feta. Świetnie sprawdzi się w chłodniejszy wieczór. Sprawdź jak prosto ją zrobić!


Cytrynowa zupa w stylu greckim z kurczakiem
Sycąca i lekka jednocześnie! Zupa cytrynowa z kurczakiem i makaronem kritharaki jest tak pyszna, że ma szansę zdobyć stałe miejsce w Twoim menu. Wypróbuj przepis Karola!

Grecka sałatka Maroulosalata
Spróbuj jednej z najprostszych i najbardziej orzeźwiających sałatek w kuchni greckiej! Idealna na ciepłe dni, świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla.

Pita z grillowanym halloumi
Szybka w przygotowaniu przekąska, śniadanie, a może kolacja? To Ty decydujesz! Przygotuj te pyszne pity z grillowanym halloumi, sosem tzatziki i świeżymi warzywami.

Kuchnie świata
Wybierz się w kulinarną podróż i sprawdź, jakie smaki goszczą na stołach ludzi z różnych stron świata.
-
Kuchnia amerykańska
-
Kuchnia azjatycka
-
Kuchnia czeska
-
Kuchnia francuska
-
Kuchnia grecka
-
Kuchnia hiszpańsko-portugalska
-
Kuchnia polska
-
Kuchnia włoska
-
Kuchnia brytyjska
-
Kuchnia Bliskiego Wschodu
-
Kuchnia meksykańska
-
Kuchnia alpejska
-
Kuchnia chińska
-
Kuchnia turecka
-
Kuchnia węgierska
-
Kuchnia japońska
-
Kuchnia gruzińska
-
Kuchnia koreańska
NAJNOWSZE PRZEPISY
Poznaj najnowsze przepisy naszych kucharzy na obiady, desery, śniadania i przekąski – znajdziesz tu wszystko, na co masz ochotę!
Sernik na zimno z galaretką z truskawkami
Najlepsze słodkie na lato? Takie, którego nie trzeba piec i które ma dużo świeżych owoców! Idealny będzie więc sernik na zimno z galaretką z truskawkami, który zachwyci smakiem i ochłodzi w gorący dzień.

Faszerowane sakiewki azjatyckie z airfryera
Obiad dla 4 osób w 20 minut? Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na faszerowane sakiewki azjatyckie wypełnione zachwycającym farszem z mięsem, warzywami i aromatycznymi dodatkami.

Tofu Hasselback z mizerią z mango
Sprawdź przepis na tofu jak z najlepszej restauracji! W towarzystwie domowego sosu ponzu i zaskakującej mizerii z mango – zachwyca z każdym kęsem.

Żeberka z grilla w glazurze śliwkowo-pomidorowej
Delikatne, kruche i pełne smaku. Przygotuj soczyste żeberka z grilla w glazurze śliwkowo-pomidorowej według Karola Okrasy.

Kuleczki tiramisu z kremem kawowym
Kuleczki tiramisu, czyli zdekonstruowane tiramisu w zupełnie nowej i wygodnej do podania formie. Skuś się na ten przysmak we włoskim stylu i zaskocz bliskich ciekawym deserem.

Włoskie pierożki balanzoni
Rozsmakuj się we włoskich pierożkach balanzoni. Delikatne ciasto, farsz z mortadelą i pistacjami, aromatyczna oliwa i ser pecorino romano to wyjątkowo pyszne połączenie.
.webp)
Triki kulinarne
Wykorzystaj nasze proste sztuczki kulinarne w swojej kuchni i przekonaj się, jak ułatwić sobie gotowanie i pieczenie.
Jak przygotować dekoracje z czekolady?
Niezwykłe dekoracje przygotowane z kilku składników, które zamienią każdy wypiek w cukiernicze dzieło sztuki. Odkryj, jak pracować z czekoladą!

Jak zrobić jabłka z karmelu?
Wyjątkowo efektowny deser: jabłka z karmelu wypełnione kruszonką i musem śmietanowo-jabłkowym. Odkryj tajniki pracy z karmelem dzięki poradom mistrza tej techniki!
