zobacz film Grecka sałatka Maroulosalata

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI

Sałatę rzymską drobno kroimy. Dymkę, koperek i miętę również drobno siekamy. Ogórka przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na półtalarki.

Wszystkie składniki przekładamy do miski.

KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOSU

W miseczce łączymy oliwę z sokiem z cytryny, oregano i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ

Tuż przed podaniem sałatkę polewamy dressingiem, posypujemy pokruszoną fetą i delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy ze świeżym chlebem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    2 godziny temu
    Sałaty się nie kroi tylko rwie...Doucz się

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!