
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Sałatę rzymską drobno kroimy. Dymkę, koperek i miętę również drobno siekamy. Ogórka przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na półtalarki.
Wszystkie składniki przekładamy do miski.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOSU
W miseczce łączymy oliwę z sokiem z cytryny, oregano i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Tuż przed podaniem sałatkę polewamy dressingiem, posypujemy pokruszoną fetą i delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy ze świeżym chlebem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
- Ciasto marchewkowe
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
137 dni temu
Sałaty się nie kroi tylko rwie...Doucz się
Odpowiedz