
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- tarkę o małych oczkach
- durszlak
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Makaron ugotuj według instrukcji podanej na opakowaniu, odcedź i odstaw do wystudzenia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: DODAJEMY SKŁADNIKI DO MAKARONU
Zielony ogórek przekrojony wzdłuż i pozbawiony gniazd nasiennych kroimy w półplasterki i przekładamy do miski. Dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie krążki, całe oliwki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz fetę.
Dodajemy ugotowany wcześniej makaron i całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Wszystkie składniki dressingu miksujemy za pomocą blendera. Sałatkę polewamy dressingiem.
KROK 3: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI I SCHŁADZAMY SAŁATKĘ
Dodajemy skórkę otartą z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i miętę. Sałatkę odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.
Zobacz podobne
przepisy
Lekka sałatka z brązowym ryżem
Lekka sałatka, która pasuje na każdą okazję? Znamy taką! Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
Niektóre składniki tworzą duety idealne – tak jak szparagi i ser pleśniowy! Przygotuj prostą sałatkę z zielonych szparagów i ciesz się ich niepowtarzalnym smakiem.

Sałatka pomidorowa z wędzonym twarogiem
Niewiele składników – fantastyczny smak! Dzięki prostej sałatce pomidorowej wg przepisu Kingi przywołasz letnie wspomnienia i skorzystasz z sezonu na te wspaniałe produkty! Spróbuj koniecznie.

Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
Bób w bardzo świeżej odsłonie, czyli sałatka z oryginalnym dodatkiem – chrupiącym chrustem z chleba – to szybkie danie, które zachwyca różnorodnością: smaków, kolorów i tekstur.

Komentarze (1)
348 dni temu
Ej, a łyżki nie miała?
odpowiedz