
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Oliwę, miód i ocet łączymy w miseczce. Mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc jednolity dressing.
KROK 2: UKŁADAMY I PRZYPRAWIAMY POMIDORY
Pomidory kroimy w plasterki i układamy z nich na dużym talerzu wachlarz. Oprószamy solą i skrapiamy przygotowanym wcześniej dressingiem.
KROK 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY SAŁATKĘ
Na wierzch sałatki kruszymy wędzony twaróg. Całość posypujemy czarnuszką i dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z fasoli i awokado
Ta wiosenna kompozycja kolorystyczna na talerzu to nie tylko zdrowy, ale również pyszny sposób na lekką przekąskę!

Sałatka z roszponki i pomidorów
Sałatka chlebowa z pomidorami, roszponką i greckim serem to danie, które pozwoli Ci wykorzystać nawet czerstwe pieczywo.

Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
Upały to idealny czas na lekki, orzeźwiający posiłek, taki jak sałatka na bazie rukoli, z ożywczym melonem i arbuzem.

Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.

Komentarze (0)